duminică, 24 august 2008

Odihna si locul de odihna date de Duhul

Isa 28:11 Ei bine! Prin nişte oameni cu buze bîlbăitoare şi cu vorbirea străină va vorbi poporului acestuia Domnul.
Isa 28:12 El îi zicea: „Iată odihna; lăsaţi pe cel ostenit să se odihnească; iată locul de odihnă!” Dar ei n'au vrut să asculte,

Pentru a-si diminua stresul, multi oameni recurg la tutun, alcool sau calmante. Aceste lucruri, in afara faptului ca sunt costisitoare, au efecte secundare daunatoare si de cele mai multe ori provoaca dependenta.

Dumnezeu are ceva mai bun pentru noi, puternic, dar care nu ne costa nimic si nu are efecte secundare daunatoare. El denumeste acest lucru „odihna si locul de odihna”. La ce se refera? La vorbirea in limbi „cu buze bîlbăitoare şi cu vorbirea străină”

Un nou venit in biserica noastra era cu tratament medicamentos de noua ani pentru mai multe problema: insomnie, depresie, sinusita cronica, gastrita si atacuri de panica. In fiecare zi trebuia sa ia pana la 30 de tablete ca sa tina aceste simptome sub control.

Suferea de o sinusita atat de rebela incat trebuia sa mearga regulat la spital pentru drenaj. Nu putea dormi bine, nici macar cu sedative si de cate ori avea un atac de panica, nu putea nici macar sa-si paraseasca casa, asa ca sotia lui trebuia sa stea acasa si sa aiba grija de el. Efectele secundare ale medicamentelor l-au facut sa se baloneze.

Intr-o zi a simtit calauzirea Lui Dumnezeu pentru a se ruga in limbi cat de des poate. S-a supus si in momentul in care a inceput sa se roage, cu toate ca erau numai cateva silabe, a simtit odihna, pace. Acest lucru l-a incurajat sa se roage mai mult si cu cat se ruga mai mult, cu atat mai mult simtea pacea si odihna.

Sinusurile sale au inceput sa se curete si gastrita i s-a vindecat. Incet, teama si atacurile de panica l-au parasit si a inceput sa doarma mai bine fara medicatie. Domnul l-a invatat chiar si cum sa manance, doua mese pe zi, dar sa manance tot ceea ce isi doreste, iar azi este la greutatea sa normala.

Prin rugaciunea in limbi, Dumnezeu l-a eliberat de niste boli pe termen lung. Aceasta este odihna si locul de odihna pe care Dumnezeu ni le-a promis. Asa ca incepe sa vorbesti in limbi cat de des poti si lasa ca pacea si odihna Sa sa-ti umple intreaga fiinta!

Niciun comentariu: