marți, 26 august 2008

Isus face toate lucrurile, noi

Joh 1:3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n'a fost făcut fără El.

Orice produs electronic pe care il cumperi vine cu o carte de instructiuni pe care scrie „nu trimiteti la nici un dealer neautorizat pentru intretinere sau reparatie”. Asa ca atunci cand ceva in trupul tau sau in viata ta se strica, mergi inapoi la Dumnezeu, Ceatorul si Fauritorul tau. Mergi la Isus fiindca Cuvantul Lui Dumnezeu ne spune ca „toate au fost facute prin El si nimic nu a fost facut fara El”.

De fapt, Biblia spune ca la inceput, Dumnezeu a creat totul prin Cuvant (Geneza1) si Isus a fost Cuvantul care a facut ca totul sa se intample (Ioan1:1-2,14). Asa ca atunci cand ceva se strica in familia ta, finantele sunt la pamant sau ceva in corpul tau inceteaza sa mai functioneze, mergi la Dumnezeu Tatal si pronunta Numele Lui Isus asupra situatiei. Iar Isus poate face toate lucrurile, noi, pentru tine.

Acest lucru s-a intamplat cu matusa unei membre din biserica, careia i s-a extirpat un rinichi canceros ca mai apoi, cand i s-a facut radiografia, in corpul ei se aflau doi rinichi sanatosi. Medicul care a investigat cazul a a confirmat ca rinichiul bolnav fusese inlaturat si in mod miraculos inlocuit cu unul nou, perfect, fara nici o urma de cancer.

O mama marturiseste cum Dumnezeu i-a dat inapoi o fata cu totul inoita, care obisnuia sa fie o adolescenta rebela. Ziua in care fata si-a predat viata in mana Domnului a marcat inceputul unei vieti noi impreuna cu familia ei. A devenit de asemenea o persoana importanta in arena innotului national. Cand a fost intrebata de reporteri despre recordurile ei, ea le-a spus ca Isus a facut totul pentru ea.

O doamna s-a apropiat odata de mine si mi-a spus „Pastor Prince, nu stiu daca iti mai amintesti de mine, dar am mai venit la tine inainte, cand eram divortata.acesta este sotul meu, acelasi om de care am divortat acum cativa ani. Ne-am recasatorit si acestia sunt copiii nostri.” Acest lucru nu prea se intampla in cazurile in care deja s-a divortat dar acest cuplu a privit catre Isus si au vazut familia lor destramata, refacuta.

Atunci cand omul repara ceva ce s-a stricat, de obicei nu este la fel de bun ca si inainte. Dar atunci cand Isus repara, toate lucrurile devin noi!(2Corinteni5:17)

Niciun comentariu: