sâmbătă, 27 iunie 2009

Alege „nici sarac nici neputincios”

Meditatii zilnice 27.06.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


Psa 105:37 A scos pe poporul Sãu cu argint si aur, si niciunul n'a sovãit dintre semintiile Lui.
Psa 105:37 He also brought them out with silver and gold; and there was not one feeble person among their tribes.(KJV)

Cand copiii lui Israel au fost scalavi in Egipt, au trait in saracie si s-au confruntat cu greutatile in fiecare zi din partea cruzilor lor stapani. Cicatrici si rani proaspete le acopereau trupul, din cauza biciuirilor, iar caldura specifica acelei zone grabea infectarea ranilor si producea dureri mai mari. Multi erau indoiti de spate din cauza tonelor de caramizi si mortar pe care le carau. Munca din greu ca sclavi, multe ore pe zi in conditii foarte grele i-a imbatranit inainte de vreme si fara o hrana adecvata multi erau slabiti si epuizati.

Dar ceva s-a intamplat cu ei in noaptea Pastelui (Exod12). Cu sangele mielului aplicat pe stalpii portilor, ei au ajuns sub protectia Lui Dumnezeu si in casele lor, dupa cum le spuse Dumnezeu, ei mancau mielul, fript pe foc.

Cred ca cei care erau orbi, au mancat ochii mielului, crezand ca perfectiunea ochilor mielului le va da lor o vedere perfecta. Daca au avut probleme cu inima, au mancat inima mielului, crezand ca inimile lor vor bate din nou cu putere. Si daca au fost schilozi, au mancat picioarele mielului, crezand ca vor zburda din nou ca mieii.

Si cand a venit dimineata, ceva nou si miraculos li s-a intamplat. Ei au fost scosi din Egipt cu putere de Dumnezeu, nu ca si sclavi ci ca oameni liberi. Nu mai erau saraci si nevoiasi ci aveau aur si argint dat lor de egipteni. Si nici unul dintre ei (2,5 milioane oameni) nu era slab sau fara putere sau bolnav.

Daca asta a fost ceea ce copiii lui Israel au experimentat dupa ce au mancat mielul de Paste, care este doar o umbra a Lui Cristos, cu cat mai mult vom experimenta noi, care am ajuns acoperiti de sangele sfant al Lui Isus, adevaratul Miel de Pasti al Lui Dumnezeu, asemenea binecuvantari?

Atunci cand iti pui increderea in Mielul Lui Dumnezeu, care a fost ars de focul judecatii Lui Dumnezeu ce trebuia sa fie pentru tine si pentru mine, vei avea putere in fiecare zi, fara sa fii sarac, neputincios, ci deosebit de bogat, o viata din abundenta si intarit divin in Cristos!

Niciun comentariu: