luni, 15 iunie 2009

Condamnarea este radacina problemei

Rom 8:1 Acum dar nu este nici o osîndire pentru ceice sînt în Hristos Isus, cari nu trăiesc după îndemnurile firii pămînteşti, ci după îndemnurile Duhului.

Atunci cand ai o planta cu frunze bolnave, ar fi gresit sa tratezi doar frunzele, fara sa stii cauza principala a problemei.

In mod similar, cand „frunzele” bolii, saraciei si disperarii incep sa apara in viata ta, trebuie sa stii care este radacina problemei.

Expertii iti vor spune ca este stresul. Ar putea chiar sa mearga ceva mai profund si sa spuna ca este teama – teama de viitor, de respingere, pierdere sau moarte si asa mai departe. Dar este teama cu adevarat radacina? Sau este ceva mai profund decat teama?

Biblia ne arata ca cea mai fundamentala cauza a problemelor din viata noastra este condamnarea. Impreuna cu condamnarea vine teama. Teama apoi induce stresul care la randul sau aduce simptomele blestemului.

Acest lucru i s-a intamplat lui Adam. Cu mult inainte de a face fata saraciei, bolii si eventual mortii, el a fost stresat. Dumnezeu i-a spus (Gen 3:19)” În sudoarea feţei tale să-ţi mănînci pînea, pînă te vei întoarce în pămînt”. Sudoarea vorbeste despre stres. Insa inainte de a aparea stresul, a fost teama, fiindca Adam i-a spus Lui Dumnezeu (Gen 3:10) „Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi-a fost frică, pentrucă eram gol, şi m'am ascuns.”

Dar ce l-a facut pe Adam sa se teama? Adam s-a temut fiindca s-a simtit condamnat ca era gol. S-a simtit atat de rusinat incat s-a ascuns. Atunci Dumnezeu l-a intrebat (Gen 3:11 )„Cine ţi-a spus că eşti gol?” Nu era nimeni altcineva in gradina in afara de Adam si Eva, deci stim ca probabil diavolul i-a spus lui Adam ca era gol.

Prietene, condamnarea este cauza principala a simptomelor blestemului, care sunt manifeste in viata noastra. De aceea tu ai nevoie sa stii ca la cruce, Dumnezeu a luat toate pacatele tale, le-a pus asupra Lui Isus si Si-a dezlantuit furia maniei Sale impotriva lor pana cand Isus a strigat „S-a ispravit!”

Toate pacatele tale au fost complet pedepsite in trupul Lui Cristos, care a fost condamnat pentru tine. Cauza principala a problemelor tale a fost rezolvata. Asta inseamna ca diavolul nu poate da putere blestemului in viata ta numai daca tu accepti condamnarea. Asa ca vino acolo unde nu este condamnare si nici o „frunza bolnava” nu va aparea in viata ta.

Niciun comentariu: