miercuri, 17 iunie 2009

Painea de azi nu este pentru maine

Meditatii zilnice 17.06.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Mat 6:34 Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mîne; căci ziua de mîne se va îngrijora de ea însăş. Ajunge zilei necazul ei.

Doctorii ai descoperit ca ingrijorarea, stresul, teama si anxietatea pot cauza ulcer la stomac, cresterea presiunii sangelui, si alte probleme de sanatate. Biblia spune ca Pro 17:22 O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mîhnit usucă oasele. De asemenea spune ca Dumnezeu vrea ca noi sa prosperam si sa avem sanatate, asa cum si sufletul (mintea si emotiile) prospera. (3Ioan1:2)

Atunci cand biserica noastra era mult mai mica, obisnuiam sa ma ingrijorez pentru predicile mele cu saptamani inainte de a le predica. Eram atat de stresat incat stresul s-a manifestat prin simptome in trupul meu. Doi doctori m-au verificat tensiunea in doua zile diferite si au gasit-o prea mare. Alte teste au gasit urme de sange in urina. Am avut si atacuri de panica la un anumit nivel. Cred ca diavolul incerca sa-mi submineze lucrarea si sa ma distruga.

Dar, slava Lui Dumnezeu, El m-a eliberat si m-a vindecat si m-a invatat sa nu ma mai ingrijorez. Azi, biserica este mult mai mare si am invatat prin harul Lui Dumnezeu, sa nu ma ingrijorez. Versetul care m-a eliberat a fost acesta „Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mîne”. Vezi tu, daca te ingrijorezi pentru ziua de maine, incerci sa traiesti ziua de maine.

Asta inseamna ca Dumnezeu vrea ca tu sa traiesti azi, si sa nu te ingrijorezi pentru ce se va intampla sau ce vei avea de facut maine. El iti dar har suficient pentru azi, nu pentru maine.

„Dar, Pastor prince, am o foarte importanta prezentare pentru maine!”

Asculta, cand va veni ziua de maine, painea (provizia si harul) va fi acolo. Nu spun sa fii lenes si sa nu faci nimic ci din contra, sa-ti faci temele, dar nu te ingrijora pentru ele. Doar ai incredere in Cel care vrea ca tu sa-I dai Lui toate ingrijorarile (1Petru5:7) si bucura-te de pacea Sa si traieste azi!

Niciun comentariu: