vineri, 5 iunie 2009

Sa-ti vezi dusmanii fugind din cauza Lui Isus

Meditatii zilnice 05.06.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Deu 28:7 Domnul îţi va da biruinţă asupra vrăjmaşilor tăi cari se vor ridica împotriva ta; pe un drum vor ieşi împotriva ta, dar pe şapte drumuri vor fugi dinaintea ta.

Unii cred ca Isus si diavolul se lupta si se confrunta totdeauna unul cu altul. Dar atunci cand citesc Biblia, eu nu vad lupte intre cei doi. Ceea ce vad este diavolul, trebuind sa fuga, atunci cand se intalneste cu Isus.

Daca ne gandim la demonizatul din ţinutul Gherghesenilor (Luca8:26-39), demonii din acel om L-au implorat pe Isus sa nu-i chinuie si sa nu-i trimita in adancuri ci sa le permita sa intre intr-o turma de porci ce se afla in apropiere.

Vezi tu, nici diavolul si nici demonii sai nu pot sta in prezenta Lui Isus. Ei pot chinui oamenii pentru o vreme, dar atunci cand apare Isus, ei stiu ca acela este sfarsitul sederii lor. Nu a fost necesar decat un cuvant din partea Lui Isus si intreaga legiune de demoni a trebuit sa iasa si sa fuga in porci.

Ca si copil al Lui Dumnezeu, tu emani un miros spiritual pe care spiritele rele il detecteaza si care ii face sa tremure. Este viata Lui Isus care se afla in tine. Si Cel care este in tine, este mai mare decat cel care este in lume (1Ioan4:4). De aceea nici un blestem, nici o acuzatie, vraja, scandal sau distrugere, aruncata asupra ta, nu poate izbuti. Dusmanii tai pot veni impotriva ta pe un drum, dar Domnul ii va zapaci si ii va face sa fuga din fata ta pe sapte drumuri.

Isus a platit cu viata Lui ca sa-ti dea aceasta victorie asupra dusmanilor tai. In timp ce se afla in gradina Ghetzimani, evreii si neamurile s-au unit pentru prima data intr-un obiectiv comun, tortura si uciderea Lui Isus. Imparatul Irod al iudeilor si Pontius Pilat al romanilor, erau de mult timp dusmani, dar datorita Lui Isus, au devenit prieteni. (Luca23:12)

Niciun comentariu: