marți, 9 iunie 2009

Inima Fiului bate pentru tine

Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



3Jn 1:2 Prea iubitule, doresc ca toate lucrurile tale sã-ti meargã bine, si sãnãtatea ta sã sporeascã tot asa cum sporeste sufletul tãu.

Imagineaza-ti ca ai ajuns in jurul varstei de 90 de ani si cineva vine si te intreaba „Ai fost crestin pentru o perioada foarte lunga de timp, ai vazut si ai facut multe, cu Dumnezeu de partea ta. De asemenea te-ai rugat tot felul de rugaciuni. Asa ca ce ai pune ca prioritatea numarul unu in rugaciunea ta pentru oameni?”

Cred ca apostolul Ioan a fost intrebat o intrebare similara si raspunsul sau a fost „Prea iubitule, doresc ca toate lucrurile tale sã-ti meargã bine, si sãnãtatea ta sã sporeascã tot asa cum sporeste sufletul tãu.” Atunci cand apostolul Ioan a scris 3 Ioan, era deja foarte batran si probabil singurul ucenic din cei 12 de la inceput, care inca mai era in viata. Trecuse atat de mult timp de cand el umblase impreuna cu Domnul Sau, fiind martor la crucificarea Lui, invierea si inaltarea Lui.

Apostolul Ioan a fost cel care statea cu capul pe pieptul Domnului, in noaptea Ultimei Cine si cred ca acolo, pe pieptul Lui Isus, el a auzit bataile inimii Fiului Lui Dumnezeu – acea bataie de inima iubitoare si plina de compasiune, care L-a facut sa mearga (Act 10:38)...din loc în loc, fãcea bine, si vindeca pe toti cei ce erau apãsati de diavolul; cãci Dumnezeu era cu El. De fapt, 2/3 din lucrarea Lui Cristos pe pamant a avut legatura cu vindecarea bolnavilor.

Si acum, aproape de sfarsitul vietii sale, dupa tot ceea ce a auzit, vazut si experimentat, apostolul Ioan pune ca prima prioritate, mai presus de toate lucrurile, sanatatea si bunastarea spunand „Prea iubitule, doresc ca toate lucrurile tale sã-ti meargã bine, si sãnãtatea ta sã sporeascã tot asa cum sporeste sufletul tãu.” Cunostea bataia de inima a Domnului. Stia ca Domnul vrea si va voi totdeauna acest lucru pentru poporul Sau.

Isus a pus pe primul loc vindecarea divina in timpul lucrarii Sale pe pamant si fiindca El este acelasi ieri, azi si pentru totdeauna, va face la fel si pentru tine, azi. Inima Lui continua sa bata pentru tine. El nu va pierde nici o sansa in a-ti face binele, a te vindeca in trupul tau frant, in ranile sufletului tau, ale spiritului tau ingrijorat si sa-ti ofere bunastare.

Niciun comentariu: