sâmbătă, 6 iunie 2009

Cap, nu coada

Meditatii zilnice 06.06.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Deuteronom 28:13 Domnul te va face sa fii cap, nu coada; totdeauna vei fi sus, si niciodata nu vei fi jos…

Un membru al bisericii noastre si-a vazut vanzarile ca au ajuns foarte jos in mijlocul unui an. Ca rezultat a fost plasat pe locul 320 din 420 in compania respectiva.

Devestat si la un pas de a se da batut, a inceput sa asculte predicile mele si sa proclame promisiunile lui Dumnezeu care spun: '… Domnul te va face sa fii cap, nu coada; totdeauna vei fi sus, si niciodata nu vei fi jos…' si '…Dar multi din cei dintai vor fi cei din urma, si multi din cei din urma vor fi cei dintai.' (Matei 19:30)

El i-a incredintat totul lui Dumnezeu pentru ca a stiut ca doar Dumnezeu poate intoarce lucrurile in favoarea lui. Si Dumnezeu a facut-o.

Pana la sfarsitul anului a ajuns al doilea in bransa lui si al zecelea in toata compania. S-a calificat pentru o excursie pentru 2 persoane in Barcelona, Sapnia in valoare de 20.000 $. Asta nu a fost totul. Pentru prima data in 12 ani ca si consultant financiar, s-a calificat pentru Premiul Mesei Rotunde de 1 milion de dolari. De fapt, doar primele 6 procente din consultanti din intreaga industrie se califica pentru acest premiu.

Dragul meu, cand Dumnezeu te face cap, vei ajunge deasuprea circumstantelor. Gandeste-te la Iosif (Geneza 39). Chiar si cand a fost sclav, el a fost capul nu coada pentru ca Dumnezeu a facut sa prospere tot ce a facut el.

'Dar, Pastore, cand ma uit la viata mea, sunt momente in care sunt sus si sunt momente in care sunt jos. Dar Bibilia spune ca ar trebui sa fiu doar sus. Nu inteleg.'

Prin ce treci este doar temporar. Trebuie sa continui sa crezi ca esti doar deasupra nu dedesubt, chiar si cand esti la fund. Dumnezeu este cel care te face sa ai victorie in Cristos. (2 Corinteni 2:14). Tu nu poti face asta. Doar Dumnezeu poate si El a spus in Cuvantul Sau ca tu vei fi capul nu coada, sus si niciodata jos!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Săru'mâna, vă văd cu bebe, să vă trăiască frumos.
Dap ce scrieţi aci? Cu Doamne, Doamne?
Vă pun pă bloguţu' mieu. :)

Anonim spunea...

Ioai, ai greşeli în text Tanti Reli. Şi nici diacritice nu foloseşti mă. Care-i baiu'?
Nu pot citi aşa, fă ceva.

Anonim spunea...

Tanti Reli, frumos îţi şade să nu răspunzi la mesaje...

Rely Tarniceri spunea...

Ce rost are sa raspund cuiva care isi ascunde identitatea/ blogul???