miercuri, 24 iunie 2009

Nu este nimeni atat de perfect in toate ca Isus.

Meditatii zilnice 24.06.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Lev 2:1 Cînd va aduce cineva Domnului un dar ca jertfă de mîncare, darul lui să fie din floarea făinii: să toarne untdelemn peste ea, şi să adauge şi tămîie.

Imi place mult simbolistica fainii, reprezentandu-L pe Isus. Oricat ar fi de fina, faina este facuta din boabe de grau care au fost batute, sfaramate, cernute, de nenumarate ori. Asta nu iti aminteste de suferintele si sacrificiul Lui Isus pentru tine?

Si asemeni fainei fine, nimic aspru, impur, nu se afla in persoana Lui Isus. Totul in El este perfect echilibrat. Fiecare cuvant pe care l-a rostit cand a fost pe pamant, fiecare gand al Sau, fiecare actiune, era perfecta. Cand era bland, nu era moale, cand era autoritar, nu coplesea, era otel si catifea, smerenie si majestate. Ca un diamant perfect, in oricare parte Il intorci, vezi cursivitatea Sa, frumusetea Sa stralucirea. Nu este nimeni atat de perfect in toate ca Isus.

Dar ce putem spune despre marii oameni ai Bibliei, ca Petru, Ioan, Pavel, Moise sau Avram?

Moise, despre care Biblia spune ca era cel mai umil om de pe pamant (Numeri12:3), a fost odata atat de furios pe poporul sau incat a lovit stanca de doua ori, ceea ce nu trebuia sa faca(Numeri20:1-12), temperamentul sau l-a dominat in acea situatie.

Avram,care este privit ca un om al credintei (Evrei11:8-10), a mintit in privinta sotiei lui spunand ca-i este sora, atunci cand un rege a dorit-o. Ca un las, si-a pus sotia in pericol, pentru a se salva. (Geneza20:1-18)

Petru, care a fost plin de zel pentru Isus, l-a negat de trei ori (Matei26:33-34) iar Ioan, care isi punea capul pe pieptul Lui Isus, a fost gata sa cheme foc din cer asupra Samariei, care Il respinsese pe Isus. (Luca9:52-54)

Dar Paver, apostolul harului, care a trasat drumul pe care sa umble viitorii misionari? Chiar si el a mers in locuri unde Duhul i-a spus sa nu se duca (Fapte21:4,10-11). In astfel de situatii, Pavel cel vechi a preluat controlul si a devenit propriul stapan.

Prietene, oricat am fi de buni, tot suntem supusi greselii. Singurul care este fara greseala, si perfect in totalitatea Sa este Isus. Si pentru ca El nu greseste tinta niciodata, poti privi catre El. El nu te va dezamagi niciodata.

Niciun comentariu: