miercuri, 3 iunie 2009

Dumnezeu foloseste lucrurile slabe ale lumii ca sa faca de rusine pe cele tari

Meditatii zilnice 03.06.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



1Co 1:27 Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca sã facã de ruºine pe cele înþelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca sã facã de ruºine pe cele tari.

Atunci cand cauti cu disperare mijloace puternice pentru a combate marile provocari cu care te confrunti, nu gandesti in felul in care gandeste Dumnezeu.

Biblia ne spune ca Dumnezeu Isi gaseste placerea in a folosi lucrurile slabe, nebune, simple si dispretuite ale lumii ca sa faca de rusine pe cele tari.

„Ce ai in mana?” intreaba Domnul.

„Un toiag” raspunde Moise. Si cu acel toiag a facut atatea miracole si a facut de rusine puterea lui faraon.

„Cinci paini si doi pesti” a spus baietelul. Si cu acel micut pranz, Isus a hranit 5000 de barbati, plus femei si copii si ucenicii au mai adunat 12 cosuri de ramasite.

„Falca unui magar” a spus Samson. Si cu ea, a ucis 1000 de filisteni care erau dusmanii poporului Lui Dumnezeu.

„Cinci pietre si o prastie” a spus David, baiatul pastor. Si cu una dintre pietre si cu prastia, l-a doborat pe Goliat, campionul Filistenilor cel puternic si imbracat in armura.

La o conferinta recenta, pastorul Mark, care pastoreste vorbitorii de hokkien si mandarin din biserica noastra, a remarcat ca vorbirea lui palea in fata limbajului fluid si rafinat al unui alt pastor care se afla acolo, dar totusi, Dumnezeu l-a ales pe pastor Mark, sa-i conduca la Cristos pe multi dintre vorbitorii de dialecte, mai ales pe cei batrani.

Multi dintre acesti batrani marturisesc ca pentru prima data in viata lor au fost total eliberati de teama de boli, singuratate, puternice superstitii, blesteme peste generatii, de inspaimantatoarea batranete si de moarte. Si serviciul hokkian creste rapid, avand acum peste 1000 de inchinatori regulat, duminica.

Acest pastor stie ca multele binecuvantari si miracole pe care le vede in lucrarea sa se intampla fiindca este placerea Lui Dumnezeu de a folosi un vas slab ca el pentru a darama legaturi puternice si pentru a elibera vieti pretioase.

Niciun comentariu: