marți, 30 iunie 2009

Odihneste-te si gaseste harul Lui Dumnezeu

Meditatii zilnice 29.06.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Luk 2:40 Iar Pruncul creştea şi se întărea; era plin de înţelepciune, şi harul lui Dumnezeu era peste El.

Versetul spune ca harul Lui Dumnezeu era peste Isus. Biblia spune de asemenea, ca acolo unde pacatul abunda, harul se inmulteste si mai mult (Romani5:20). Si atunci cand le pui pe cele doua impreuna, te gasesti intrebandu-te „daca harul Lui Dumnezeu era asupra Lui Isus, inseamna ca El a pacatuit?

Nu, Isus nu a pacatuit (2Corinteni5:21), deci trebuie sa existe o alta explicatie la faptul ca harul Domnului era peste El. Trebuie sa existe o alta explicatie pentru faptul ca harul Domnului poate fi din abundenta si peste cineva care nu a pacatuit.

Hai sa privim la cuvantul ‚har” atunci cand este pentru prima data mentionat in Biblie. Geneza6:8 spune „Noe a gasit har inaintea Lui Dumnezeu”. Numele Noe inseamna odihna. Deci versetul ne spune ca odihna a gasit har. Cu alte cuvinte, atunci cand te odihnesti, gasesti odihna.

Deci harul era peste Isus fiindca viata Lui era o viata de odiihna si incredere in Tatal Sau. El a spus „Fiul nu poate face nimic de la El Insusi. El poate face numai ceea ce a vazut peTatal facand”(Ioan5:19).

In acelasi fel harul vine peste tine atunci cand te odihnesti si te increzi in Domnul. Daca ai un copil rebel, nu-l mai chinui ci increde-te in Domnul sa rezolve problema. Spune „Isuse, incredintez acest copil in mana Ta, eu nu-l pot controla dar Tu poti”. Daca ai o durere persistenta in trupul tau, adu-o la Domnul. Spune „Isuse, incredintez toate ingrijorarile despre aceasta durere, in mana Ta. Tu esti Cel care o rezolva”.

„Dar ce facem daca nimic nu se intampla?”

Sincer, daca nu se intampla nimic dupa ce ai predat-o in mana Domnului, ce mai poti face? Daca Insusi Isus nu poate face nimic in acea problema, crezi ca tu vei putea? Dar, laudat fie Dumnezeu, odata ce problema a fost predata Lui Isus, El poate si va face o lucrare perfecta avand grija de problema ta pentru tine.

Asa ca traieste o viata de odihna. Sa ai aceasta atitudine si spune-I Domnului „eu nu pot face nimic prin mine insami, doar ma odihnesc si ma incred in Tine” si vei vedea harul Lui Dumnezeu asupra ta si asupra oricarei situatii din viata ta.

Niciun comentariu: