luni, 22 iunie 2009

Dumnezeu iti da puterea de a castiga bogatii

Meditatii zilnice 22.06.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Deu 8:17 Vezi sa nu zici in inima ta: „Taria mea si puterea manii mele mi-au cistigat aceste bogatii.”
Deu 8:18 Ci adu-ti aminte de Domnul, Dumnezeul tãu, caci El iti va da putere sa le cistigi, ca sa întareasca legamantul incheiat cu parintii vostri prin juramant, cum face astazi.

Ideea ca saracia este sfanta iar bogatia este un blestem, nu a venit niciodata de la Dumnezeu. A venit de la diavol, care ne vrea saraci. El este cel care fura si te jefuieste (Ioan10:10) ba chiar vrea sa ai mentalitatea saracului ca sa te mentina sarac.

Dumnezeu insa, vrea ca tu sa prosperi si o face dandu-ti puterea de a deveni bogat.

A avea aceasta putere inseamna ca daca esti un om de afaceri, vei descoperi ca esti plin de idei inovative care vor aduce un profit imens companiei tale. Chiar si ca salariat, te vei vedea promovat rapid fiindca contributia ta va fi apreciata.

Dumnezeu vrea ca sa prosperi asa cum a prosperat Avram, in toate lucrurile (Geneza21:4) pentru ca astfel sa fie implinit legamantul pe care l-a facut cu Avram. Dumnezeu i-a dat lui Avram puterea de a se imbogati si el a devenit bogat in turme si cirezi, argint si aur, robi si roabe, camile si magari (Geneza24:35). Fiul sau Isac a mostenit aceasta avere si a primit si el putere de la Dumnezeu in a face avere astfel incat a devenit foarte bogat (Geneza26:13). Dumnezeu a dat si nepotului lui Avram, Iacov, puterea de a se imbogati si el s-a imbogatit din ce in ce mai mult (Geneza30:43).

Promisiunea Lui Dumnezeu ca Avram si samanta lui vor poseda pamantul, vor fi mostenitori ai pamantului, nu s-a bazat pe ascultarea de lege ci pe neprihanirea prin credinta (Romani4:13). Si fiindca tu esti in Cristos si neprihanit prin credinta, tu esti samanta lui Avram si mostenitor al lumii conform promisiunii (Galateni3:29). Sunt mostenitorii pamantului, saraci? Bineinteles ca nu!

Prietene, Dumnezeu vrea ca tu sa prosperi, nu numai in interior ci si in exterior (3Ioan1:2). Asa ca azi, chiar daca nu ai nici un cent in buzunar, aminteste-ti de Domnul, Dumnezeul tau. El este cel care iti da puterea sa te imbogatesti. Acesta este modul in care El isi tine legamantul pe care l-a incheiat cu Avram, Isac si Iacov!

Niciun comentariu: