luni, 15 iunie 2009

Capul si trupul sunt una

Col 1:18 El este Capul trupului, al Bisericii. El este începutul, cel întîi născut dintre cei morţi, pentruca în toate lucrurile să aibă întîietatea.

Sper ca nu te va surprinde cand spun ca trupul si capul unui organism sunt una. Caci nu face sens sa spun ca trupul e bolnav dar capul e ok, ca trupul este sarac dar capul este bogat, sau ca trupul este stresat insa capul este in odihna.

Ce are acest lucru de a face cu noi? Cuvantul Lui Dumnezeu spune ca Isus este capul si noi biserica, suntem trupul Sau. Asa ca Isus si Biserca sunt una. Cristos si tu sunteti una. Nu poti spune ca Dumnezeu vede pe Cristos capul, perfect, dar trupul Sau, imperfect. Sau ca Isus este acceptat insa trupul Sau, nu. Masura acceptarii lui Isus de catre Dumnezeu este masura acceptarii tale de catre Dumnezeu. Cu alte cuvinte, ceea ce Isus este in ochii Lui Dumnezeu, tu ca si trup al Sau, esti. (1Jn 4:17) Cum este El, aşa sîntem şi noi în lumea aceasta.

Azi, Dumnezeu vrea ca tu sa intri in posesia dreptului tau de a-L avea pe Isus ca si cap. Incepe sa crezi ca toata perfectiunea Sa, placerea si bucuria pe care El o aduce in inima Tatalui, au fost puse in contul tau. Si astfel vei incepe sa-ti dai seama ca asa cum Isus este un miros placut pentru Tatal, asa esti si tu.

Cu cat vei incepe sa vezi mai mult ca tu esti una cu Cristos, cu atat mai mult iti vei da seama ca orice ai tu nevoie acum, El iti da. Daca esti bolnav in trupul tau, Cristos, capul tau, te va face partas sanatatii si vindecarii Sale. Daca iti lipseste intelepciunea, Isus, capul tau, fara plata te va face partas intelepciunii Sale si orice lipsa ai avea, Cristos, capul tau, te va face partas abundentei Sale bogatii.

Prietene, sa ai aceasta bogata revelatie ca Isus si cu tine sunteti una. Nu poti fi niciodata separat de Cristos, capul tau, de unde vin toate proviziile, pentru trupul tau, crestere, putere si intelepciune, capacitate si binecuvantare. Asa ca declara „Asa cum este El, sunt si eu in lumea aceasta!”

Niciun comentariu: