marți, 2 iunie 2009

Nu va ingrijorati de nimic

Meditatii zilnice 02.06.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Php 4:6 Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţămiri.
Php 4:7 Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gîndurile în Hristos Isus.

Cand ne confruntam cu o incercare sau o criza, tendinta noastra este sa ne ingrijoram. Dar Dumnezeu nu vrea ca noi sa reactionam astfel. El vrea ca noi sa nu ne ingrijoram de nimik. Ci doreste ca indiferent care este problema, sa venim inaintea Lui cu rugaciuni si cereri spunandu-I ceea ce avem nevoie si multumindu-I pentru raspuns. Atunci cand facem acest lucru, pacea Sa care intrece orice inchipuire, ne va pazi mintile si inimile in Isus Cristos de toate ingrijorarile, agitatie si teama.

„Dar Pastor Prince, este usor sa spui sa nu ne ingrijoram, dar ia vino si traieste o zi alaturi de sotul meu, incearca sa disciplinezi pe rebelul de fiu-meu, priveste in contul meu de la banca... cum sa nu ma agit?”

Opreste-te! Nu eu am spus „nu va ingrijorati de nimic” ci apostolul Pavel si nici macar el ci Duhul Sfant a fost cel care l-a inspirat cand a scris acest lucru. Si cand Pavel a scris acest lucru, el se afla literal, intr-o groapa, intr-o temnita a Romei, legat in lanturi, pazit ca si un criminal si asteptandu-si moartea.

Cu toate acestea, in aceste conditii de grea incercare, el a scris aceste cuvinte „nu va ingrijorati de nimic ci orice lucru, aduceti cererile voastre inantea Lui Dumnezeu prin rugaciuni cu cereri si multumiri”

Prietene, daca esti ingrijorat sau agitat pentru ceva, aminteste-ti aceste cuvinte. Sa zicem ca esti nelinistit din cauza unei mari datorii. Mergi la Domnul si spune-I „Doamne, nu vreau sa ma mai ingrijorez pentru aceasta problema asa ca ti-o incredintez Tie si iti cer anularea supranaturala a datoriei. Este grija Ta acum, Tu esti in control, iti multumesc ca tu rezolvi aceasta situatie.”

Dumnezeu este credincios Cuvantului Sau. In momentul cand te rogi astfel si arunci asupra Lui ingrijorarile tale, vei gasi pacea Lui punandu-ti mintea si inima la adapost, in odihna. Deci, nu te ingrijora pentru nimic - lasa-L pe Acela pentru care nimic nu este imposibil, sa aiba grija in locul tau!

Niciun comentariu: