duminică, 21 iunie 2009

Fa templul tau, o casa de rugaciune

Meditatii zilnice 21.06.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Mar 11:17 Si-i învãta si zicea: „Oare nu este scris: „Casa Mea se va chema o casã de rugãciune pentru toate neamurile?” Dar voi ati fãcut din ea o pesterã de tîlhari.”

Ar fi grozav ca de cate ori ne rugam, raspunsurile sa vina repede. Multumesc Lui Dumnezeu pentru rezultatele imediate, dar ce ne facem cand rezultatele nu sunt imediate? Promisiunile Lui Dumnezeu sunt acolo pentru noi, dar cand ele nu se manifesta in circumstantele noastre, ce ar trebui sa facem intre timp?

Isus ne arata ce sa facem. Dupa ce a blestemat smochinul, pomul nu s-a uscat imediat (Marcu11:14). Ce a facut El atunci? El a mers in Templul de la Ierusalim si a curatit Templul spunand ca ar trebui sa fie o casa de rugaciune, nu o pestera de talhari (Marcu11:15-17). Dupa curatirea templului, cand ucenicii au vazut smochinul, a doua zi, el se uscase de la radacini (Marcu11:20-21).

Azi, tu esti templul Lui Dumnezeu (1Corinteni3:16) si templul tau ar trebui sa fie o casa de rugaciune, sau altfel, devine o pestera de talhari. Acesti talhari, sau puteri ale intunericului, vor jefui, vor fura din templul tau, care este trupul tau (1Corinteni6:19). Ei te vor jefui de puterea ta, sanatate, tinerete, intelepciune, sperante si vise.

Asa ca fa din templul tau o casa de rugaciune, rugandu-te cat mai des in Duhul (Efeseni6:18). Atunci cand te rogi in Duh, te rogi rugaciuni perfecte fiindca Duhul Insusi face mijlocire pentru tine cand se roaga prin tine in limbi (Romani8:26).

„Dar cat trebuie sa ma rog?” Pai, de cate ori pe zi te ataca dusmanul cu teama, anxietate sau ingrijorari? Cat de des, boala din corpul tau iti aminteste ca este acolo? Cat de sanatos si intreg vrei sa fii?

Pe masura ce faci din templul tau o casa de rugaciune, puterile intunericului, care te furau si jefuiau, vor fi alungate complet din viata ta. Vei vedea manifestarea a ceea ce ai proclamat asupra circumstantelor tale si vei vedea uscarea a ceea ce ai blestemat.

Niciun comentariu: