luni, 5 ianuarie 2009

Ai o neprihănire de primă clasă

"2 Corinteni 5:21 Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El."

Unii creştini cred că trebuie să facă ceva pentru a deveni mai neprihăniţi. Şi tare se mai pedepsesc atunci când greşesc. Ei probabil nu realizează că făcând astfel, nu caută neprihănirea Lui Dumnezeu ci îşi stabilesc o neprihănire proprie prin puterea lor de a ţine legea şi a face ce este bine.

Neprihănirea nu înseamnă un comportament bun. Ea este un dar de la Dumnezeu pentru noi prin Isus Cristos. Din moment ce este un dar, nu putem să-l câştigăm prin ţinerea legii sau printr-o conduită model ci doar să-l primim.

Cum primim acest dar? Îl primim la cruce. Dumnezeu L-a facut pe Isus, ce n-a cunoscut nici un păcat, să fie păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El. Deci azi, noi suntem neprihănirea Lui Dumnezeu în Isus Cristos. Suntem la fel de neprihăniţi ca şi Isus.

Dar unii dintre noi cred ca în trupul Lui Cristos, sunt diferite niveluri de neprihănire, ca si poziţia scaunelor într-un avion. Ei cred ca unii dintre noi au o neprihănire clasa economică, alţii au clasa business iar puţini dintre cei aleşi, au clasa întâi de neprihănire.

Acesta este un nonsens. Atunci când Dumnezeu ni L-a dat pe Isus, EL a devenit neprihănirea noastră. Aşa că noi avem neprihănirea LUI. Asta înseamnă că noi suntem 100% neprihăniţi în ochii Lui Dumnezeu. Nu putem avea neprihănire clasa întâi.

Ai putea spune „Nu înţeleg, cum pot deveni neprihănirea Lui Dumnezeu când eu încă mai greşesc?” Gândeşte astfel: Isus care nu a cunoscut păcatul, S-a făcut păcat pentru noi. El nu cunoştea păcatul, nu a păcătuit şi în El nu era păcat. Dar la cruce, a primit păcatele noastre şi a devenit păcat pentru noi.

În acelaşi fel, noi, care eram păcătoşi, nu cunoşteam neprihănirea, nu am lucrat neprihănire şi în noi nu era neprihănire. Dar la cruce, noi am primit neprihănirea Lui şi am devenit neprihănirea Lui Dumnezeu în Isus Cristos!!!

La cruce a avut loc un schimb divin. Isus a luat locul nostru pentru ca noi să putem lua locul Lui. Isus nu a meritat ca să fie făcut păcat, dar a fost făcut păcat în locul nostru. Noi nu am meritat să fim făcuţi neprihăniţi, dar am fost făcuţi neprihăniţi fiindcă am primit neprihănirea Lui. Aleluia!!! Ce veste minunată! Ce har uimitor!!!

Niciun comentariu: