sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Sângele Lui continuă să te curăţească

1.
1 Ioan 1:7 Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.

În timpul zilei diavolul ar putea să-ţi şoptească în ureche „Nu poţi merge în prezenţa Lui Dumnezeu fiindcă nu ai petrecut timp suficient cu El” sau îţi va spune că nu poţi datorită păcatului pe care tocmai l-ai comis.

Diavolul va încerca totdeauna să te facă să simţi că nu eşti calificat sau nu eşti destul de curat pentru a te apropia de Dumnezeu. Dar adevărul este că indiferent de cum te simţi şi ce ai făcut, „sângele lui Isus Hristos, ne curăţeşte de orice păcat”.

În greacă, cuvântul „curăţeşte” este folosit la prezentul continuu. Asta înseamnă că odată ce ai devenit creştin, sângele Lui Isus Cristos continuă să te curăţească de orice păcat.

Poţi să ai odihnă ştiind că eşti totdeauna iertat în acest ciclu continuu al spălării în sângele Lui Isus. Fiindcă eşti spălat continuu, eşti de asemenea, mereu în lumină. Nu vei merge niciodată în întuneric. Păşeşti în lumină şi atunci când păcătuieşti, sângele este acolo în mod continuu, spălându-te şi păstrându-te în lumină.

Biblia spune că noi biruim diavolul, pârâşul fraţilor noştri, prin sângele Mielului(Revelaţia12:11). Dacă ai păcătuit, aminteşte-ţi că sângele Lui Cristos continuă să te curăţească 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână. Diavolul nu te poate învinge când nădejdea ta este în sângele care curăţă continuu.

Dacă eşti apăsat de vinovăţie, conştiinţa păcatului este cea care te condamnă. Este refuzul tău de a depăşi această situaţie, fiindcă crezi că eşti umil şi sfânt atunci când te simţi vinovat. Dar aceasta nu este decât o neprihănire a ta însuţi/ auto-neprihănire.

Sângele veşnic al Lui Isus Cristos îţi oferă răscumpărare veşnică şi neprihănire pentru totdeauna. Prietene, este timpul să accepţi plata sângelui Lui Isus, ca şi sacrificiu final!

Niciun comentariu: