joi, 29 ianuarie 2009

Cel care te invata toate lucrurile, se afla in tine.

1.

Ioan 14:26 Dar Mângîietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile, şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.

Daca te intrebi unde sau la cine te poti duce pentru a primi ajutorul de care ai nevoie, nu mai intraba. Intoarce-te catre Dumnezeu care deja ti-a promis Ajutorul, Duhul Sfant pe care L-a trimis in Numele Lui Isus.

Duhul Sfant va va invata toate lucrurile. Da, TOATE lucrurile. Crezi cu adevarat lucrul acesta? Sau esti ca unii care cred ca poti cauta sfatul Lui Dumnezeu numai in lucrurile spirituale, iar in celelalte lucruri din viata ta, trebuie sa cauti un ajutor „profesional”.

Dumnezeu nu vrea ca tu sa cauti sfatul celor din lume si sa actionezi dupa cum iti spun ei, caci El vrea ca tu sa prosperi in tot ceea ce faci(Psalmul1:1-3). De aceea El a trimis Duhul Sfant ca sa te invete in toate lucrurile. Duhul Sfant este Duhul Adevarului si El te va calauzi in tot adevarul(Ioan16:13).

Apostolul Ioan spune (1 Ioan 2:20,27) „Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui Sfânt, şi ştiţi orice lucru.... cât despre voi, ungerea pe care aţi primit-o de la El, rămâne în voi, şi n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învaţă despre toate lucrurile şi este adevărată, şi nu este o minciună, rămâneţi în El, după cum v-a învăţat ea”.

Deci calea prin care Dumnezeu va invata este ungerea interioara, o ungere continua. In fiecare situatie, in mod specific, El te unge inauntrul tau, te invata, nu printr-o voce din interiorul tau ci prin prezenta sau absenta pacii Sale.

De exemplu, o afacere pe care o ai in vedere, suna destul de rezonabil, dar daca nu ai pacea in duhul tau, nu semna. Semneaza numai cind vei avea pacea. Lasa-te condus de pacea Sa si vei descoperi ca inima ta nu va fi tulburata si nici nu se va inspaimanta (Ioan14:27).

Atunci cand urmezi acea pace pe care numai Dumnezeu ti-o poate da, ca un martor dinauntrul tau, binele nu poate decat sa vina cu putere, ba chiar si miracolele!

Niciun comentariu: