marți, 20 ianuarie 2009

Dumnezeu nu e la vanatoare de pacate

1Th 5:9 Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rînduit la mînie, ci ca să căpătăm mîntuirea, prin Domnul nostru Isus Hristos,

Atunci cand te gandesti la Sodoma si Gomora, ce-ti vine in minte? Mania si judecata de foc a Lui Dumnezeu. Adevarul este ca Dumnezeu nu a iesit sa judece oamenii din Sodoma si Gomora, nu a fost la vanatoare de pacate ci de fapt, la o vanatoare de neprihaniti.

Acest lucru este evident fiindca, daca ar fi vanat pacatul, nu ar fi permis nimanui sa Il opreasca. Dar noi stim ca i-a spus lui Avram ceea ce voia sa faca si chiar i-a permis lui Avram sa intervina.

Avram L-a intrebat pe Dumnezeu daca ar distruge Sodoma, daca el ar gasi 50 de neprihaniti acolo. Raspunsul Lui Dumnezeu a fost „Dacă voi găsi în Sodoma cincizeci de oameni buni în mijlocul cetăţii, voi ierta tot locul acela din pricina lor.”(Gen 18:26) Apoi Avram L-a intrebat daca ar distruge cetatea daca ar gasi numai 45...40...30...sau 10 neprinaniti si de fiecare data raspunsul Lui Dumnezeu a fost ca ar cruta cetatea de dragul celor neprihaniti.

Avram s-a oprit la 10 dar cred ca daca ar fi ajuns pana la unu, raspunsul Lui Dumnezeu ar fi fost acelasi, fiindca Dumnezeu era la vanatoare de neprihaniti.

Daca Dumnezeu nu iesise ca sa ii distruga atunci, cu cat mai mult nu ar face-o azi, cand Dumnezeu a judecat deja pacatele noastre in trupul Fiului Sau? La cruce, Isus a epuizat intreaga judecata de foc a Lui Dumnezeu, pana nu a mai ramas nici o urma de foc in mania Lui Dumnezeu, pentru noi.

Azi, Dumnezeu nu ne mai judeca pentru pacatele noastre, fiindca a gasit neprihanirea unui OM care Ii permite sa ne crute. Asa ca nu permite nimanui sa-ti spuna ca Dumnezeu te judeca pentru pacatele tale si te pedepseste cu cancer, accidente de masina, faliment in afaceri sau sfaramare. Dumnezeu ar fi nedrept daca ar pedepsi acelasi pacat de doua ori – in ttrupul Lui Cristos si in trupul nostru.

Deci Dumnezeu nu a iesit azi sa te judece ci sa te binecuvanteze, nu fiindca meriti ci fiindca Isus a fost judecat si pedepsit in locul tau!

Niciun comentariu: