duminică, 4 ianuarie 2009

Neprihanirea nu inseamna a face ce e drept ci a fi indreptatit

1.

Rom 4:5 pe cînd, celui ce nu lucrează, ci crede în Cel ce socoteşte pe păcătos neprihănit, credinţa pe care o are el, îi este socotită ca neprihănire.

Ce crezi ca inseamna neprihanirea, ceva ce faci sau ceva ce esti? A fi drept sau a face drept?

Biblia ne spune ca dupa jertfa Lui Isus de la cruce, Dumnezeu a socotit neprihaniti nu pe aceeia care se luptau sa se supuna legii (Galateni2:16) ci pe oricine, simplu, crede in Fiul Sau. Fiindca Cristos a luat pacatele noastre si ne-a dat neprihanirea Lui (2Corinteni5:21), in momentul in care credem in El, Dumnezeu ne trateaza ca neprihaniti in afara faptelor sau ascultarii noastre(Romani4:5-8). Aceasta este neprihanirea Noului Legamant, care vine prin credinta nu prin fapte.

Nu esti neprihanit fiindca ai inalte standarde morale, pentru ca reusesti sa-ti infranezi poftele sau citesti zece capitole din Biblie pe zi. Nici macar nu esti neprihanit fiindca te simti neprihanit ci esti neprihanirea Lui Dumnezeu in Cristos numai pentru ca jertfa Lui Isus Cristot te-a facut sa fii. Atunci cand crezi astfel, credinta ta iti este socotita neprihanire.

Pentru asta vrea Dumnezeu sa-ti folosesti tu credinta. Daca esti neprihanit prin faptele tale, nu ai nevoie de credinta. De asemenea, nu ai nevoie de credinta ca sa stii ca esti pacatos. Dar ai nevoie de credinta pentru a crede si a declara ca esti neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos, in mijlocul luptelor cu ispitele si pacatul.

De exemplu, cand te simti groaznic pentru ca tocmai ai strigat la sotia ta, Dumnezeu vrea ca tu sa-ti exersezi credinta in a te vedea inca neprihanit, si a crede ca El iti spune „datorita credintei tale in Fiul Meu, esti neprihanit in ochii Mei”.

Dar diavolul iti va reaminti de comportamentul tau prostesc si-ti va pune la indoiala integritatea „cum indraznesti sa spui ca esti neprihanit dupa ceea ce ai facut?’

Iti trebuie credinta pentru a-i spune diavolului „asculta, nu sunt neprihanit pentru faptele mele ci numai datorita sangelui si a lucrarii terminate a Lui Cristos la cruce, asa ca nu ma mai acuza, caci sunt neprihanit in Cristos asa ca renunta si lasa-ma in pace, in Numele Lui Isus Cristos!”.

Niciun comentariu: