sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Un partener adormit care beneficiaza

„Gen 15:12 La apusul soarelui, un somn adînc a căzut peste Avram; şi iată că l-a apucat o groază şi un mare întunerec.”

In afaceri, partenerul adormit (din umbra) nu lucreaza insa totusi beneficiaza de profituri uriase. Ei sunt asemeni sotiei unui campion de box. El incaseaza bataia pentru a castiga banii, dar cand ajunge acasa, sotia ii spune „Iti multumesc, iubitule!”

Stii ca in legamantul tau cu Dumnezeu tu esti asemeni sotiei boxerului sau a partenerului adormit?

Atunci cand Avraam L-a intrebat pe Dumnezeu cum va sti cu siguranta ca va mosteni pamantul pe care Dumnezeu i l-a promis, Dumnezeu a facut un legamant cu el (Geneza 15:8-21). Dar in loc de a incheia legamantul cu Avraam, umbland printre cele doua bucati de animal impreuna cu el, Dumnezeu a facut sa cada peste Avraam un somn adanc, si a incheiat legamantul cu Isus in locul lui Avraam.
Isus, lumina lumii, a aparut sub forma unui stalp de foc si a incheiat legamantul cu Dumnezeu Tatal, care s-a infatisat sub forma unui stalp de nor. Cu alte cuvinte, Isus a luat locul lui Avraam. El a fost Omul perfect, reprezentandu-l pe Avraam, cand a incheiat legamantul cu Dumnezeu.
Inlocuind pe Avraam cu Isus, Dumnezeu a fost plin de har, fiindca daca Avaam l-ar fi facut, ar fi trebuit sa fie responsabil pentru tinerea acestui legamant. Si Avraam, fiind un simplu om, nu ar fi fost in stare sa-l tina. Dar Dumnezeu Fiul nu rateaza niciodata. Astfel, binecuvantarile lui Avraam erau garantate fiindca nu depindeau de performantele lui ci de cele ale Lui Isus. Avraam a fost intr-adevar partenerul adormit, beneficiarul legamantului.
Azi, Dumnezeu a facut un legamant asemanator, cu tine. Si la fel ca Avraam, tu esti partenerul adormit, fiindca noul legamant a fost de asemenea incheiat intre Dumnezeu Tatatl si Dumnezeu Fiul la Calvar. Tu esti pur si simplu beneficiarul acestui legamant. Tu te bucuri de toate beneficiile lui fara a trebui sa-ti dai silinta de a-l tine. Isus, reprezentantul tau, a implinit deja toate conditiile in locul tau. Si fiindca ascultarea Lui este perfecta iar lucrarea Sa perfect implinita, binecuvantarile legamantului sunt garantate pentru tine.
Prietene, pentru tine nu a mai ramas nimic de facut, ci doar de crezut. Nu incerca sa lucrezi pentru a-ti obtine binecuvantarile legamantului. Odihneste-te in lucrarea terminata a Fiului si primeste-le prin credinta!

Niciun comentariu: