vineri, 9 ianuarie 2009

Garantat prin legamant

Gen 15:8-9 Avram a răspuns: „Doamne Dumnezeule, prin ce voi cunoaşte că o voi stăpîni?” Şi Domnul i-a zis: „Ia o juncană de trei ani, o capră de trei ani, un berbec de trei ani, o turturea şi un pui de porumbel.”

Esti descurajat fiindca o solutie pentru care te-ai rugat inca nu s-a manifestat? Poate ca au trecut zile sau saptamani, iar tu te intrebi „Cum sa stiu daca o voi primi?” Avram s-a confruntat cu aceeasi situatie si I-a pus Lui Dumnezeu aceeasi intrebare. Si Dumnezeu i-a raspuns: „Ia o juncană de trei ani, o capră de trei ani, un berbec de trei ani, o turturea şi un pui de porumbel.” Ce raspuns ciudat!

Dar, daca citesti in continuare (Geneza 15:10-21) iti vei da seama ca Dumnezeu a luat in serios intrebarea lui Avram si a venit in intampinarea nevoii lui pentru a-i arata cat de serios a vorbit cand i-a spus ca-i va fi purtatorul de grija, protectorul si implinitorul lui. Dumnezeu a fost atat de hotarat incat a fost dispus sa se lege printr-un legamant.

Ce este un legamant? Este ca un contract. Totusi, este mai mult decat un contract. Un contract leaga doar pentru o anumita periaoda de timp, ca cinci ani sau sapte ani, sau pana cand termenii sunt impliniti. Dar un legamant este pentru totdeauna. Este permanent. Singura cale de iesire este moartea. De aceea casatoria este un legamant, nu un contract. Este permanent „Pana cand moartea ne va desparti”

In vremurile biblice, atunci cand faci un legamant cu cineva, aduci un animal, de obicei un berbec sau o capra, si-l omori, taindu-l in doua. Apoi te intorci catre partenerul de legamant si va indreptati unul spre celalalt trecand printre cele doua bucati de animal, trecand unul pe langa altul in centru, in forma de opt.

Acest lucru inseamna ca cele doua parti se obliga sa se protejeze si sa aiba grija una de cealalta. Ceea ce ai apartine partenerului tau si ceea ce el are, iti apartine. Bineinteles ca cel care beneficiaza mai mult este partea cea mai putin avuta.

Astazi, Dumnezeu este in legamant cu noi. Noi suntem partea cea saraca. Noi nu avem nimic sa-I oferim Lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu, cea mai bogata si mai puternica fiinta din univers, are totul de oferit pentru noi.

Prietene, Dumnezeu S-a legat cu un legamant, o garantie de nezdruncinat a binecuvantarilor si aprovizionarii Lui in viata ta, totul fiind in beneficiul tau. Solutia pe care o astepti iti este garantata prin legamant!

Niciun comentariu: