marți, 27 ianuarie 2009

Sa vezi harul Lui Dumnezeu multiplicat in tine

2 Petru 1:2 Harul şi pacea să vă fie înmulţite prin cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Domnului nostru Isus Hristos!

Atunci cand zbori cu un avion la clasa intai, echipajul iti ofera un tratament/servire de clasa intai. Ei te intreaba „este totul in ordine cu dvs?”. Te intreaba ce reviste vrei sa citesti, iti dau o patura daca iti este rece, mancarea cea mai buna, iti ofera un tratament preferential in comparatie cu cei care calatoresc la clasa economica.

Harul Lui Dumnezeu este definit ca „favor nemeritat, necastigat, primit fara sa ai nici un drept” iar una dintre definitiile pentru „favor” este tratament preferential. Azi, Dumnezeu vrea ca tu sa stii ca ai asupra ta favorul Sau. El vrea ca tu sa stii ca El iti ofera un tretament preferential pe care nu il meriti si El vrea ca tu sa depinzi de el si sa profiti de el in viata ta.

De asemenea, Dumnezeu vrea ca tu sa stii ca favorul Sau in viata ta poate fi multiplicat. Tu poti experimenta zi de zi tot mai mult, favorul Lui. Cum? Biblia ne spune in 2Petru1:2 ca „harul Lui Dumnezeu este multiplicat in noi prin cunoasterea Lui Dumnezeu si a Lui Isus Cristos, Domnul nostru”. Cu cat privesti mai mult la Isus si dragostea Lui pentru tine, cu cat mai mult crezi si marturisesti ca favorul Lui Dumnezeu este peste tine, cu atat mai mult vei vedea favorul Lui lucrand pentru tine.

Deci, daca esti doctor, vei gasi pacienti care te vor favoriza si vei avea mai multi pacienti decat poti trata. Daca esti un om de afaceri, vei gasi oameni care vor dori sa faca afaceri cu tine pentru ca te plac si au o parere buna despre tine. Apoi vei avea mai multe afaceri decat poti face fata si vei avea nevoie de extindere.

Atunci cand favorul Lui Dumnezeu straluceste asupra bisericii tale, biserica se va gasi prea neincapatoare pentru multimea care vine la serviciile sale. Cand lumea se va intreba „ce se intampla?” tu poti sa le spui „este favorul Lui Dumnezeu multiplicat peste noi toti” si este total nemeritat, necastigat, primit fara sa ai nici un drept.

Niciun comentariu: