marți, 6 ianuarie 2009

Evanghelia mantuie in orice situatie.

1.

Romani 1:16 Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede

Crezi cu adevarat ca de cate ori auzi Evanghelia Lui Cristos, auzi vestea buna a Lui Dumnezeu pentru tine? Biblia ne spune ca Evanghelia Lui Cristos , vestea buna pe care Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa o auda, este insasi puterea Lui Dumnzeu pentru mantuirea ta, nu numai din iad, ci si de boala, lipsuri financiare, distrugere, esec in csatorie, fiecare aspect al vietii tale care are nevoie de mantuire/salvare.

Nu poti sa spui „Pastor Price, eu cred in vestea cea buna dar poate ca eu sunt dintre aceia pe care puterea Lui Dumnezeu nu vrea sa-i atinga”. Nu, ea este puterea Lui Dumnezeu pentru toti aceeia care cred, inclusiv tu. Si a crede este in inima, nu poti sa crezi doar in mintea ta sau doar sa spui ca tu crezi, trebuie sa stii in inima ta.

Dar care este vestea cea buna pe care Dumnezeu vrea ca tu sa o cunosti in inima ta si care poate elibera puterea Lui Dumnezeu in situatia ta?

(Romani 1:17) deoarece în ea (in vestea cea buna) este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă... Vestea cea buna este ca tu esti neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos, pe care ai primit-o din credinta spre credinta. Asta inseamna ca neprihanirea ta vine fiindca ai credinta in sangele Lui Cristos, nu in buna ta comportare, care te face neprihanit. Este din credinta spre credinta, nu din fapte spre fapte. Vestea buna nu se predica pentru a-ti arata ce nu este in ordine cu tine. Este predicata pentru a-ti descoperi ce este perfect in tine datorita lucrarii Lui Cristos de la Calvar, in ciuda a ceea ce este in neregula cu tine.

Nu a ramas nimic pentru tine de facut pentru a incerca sa primesti vestea buna pentru viata ta. Ai nevoie doar sa crezi in atotcuprinzatoarea putere de mantuire a lui Dumnezeu in viata ta pentru a te vindeca de boli, sa te fereasca de pericole, sa-ti aduca bunastare tie si familiei.

Lumea poate spune ca vestea buna e prea buna ca sa fie adevarata. Dar pentru noi, cei care suntem neprihanirea Lui Dumnezeu in Isus Cristos, vestea cea buna este atat de buna fiindca este intr-adevar, reala!

Niciun comentariu: