vineri, 23 ianuarie 2009

Nu privi la credinta ta, priveste la Isus

1.

Heb 12:2 Să ne uităm tintă la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus,

Daca esti bolnav, trebuie sa stii ca esti deja vindecat datorita lucrarii terminate a Lui Cristos. Nu intreba „am suficienta credinta pentru a fi vindecat? Am felul corect de credinta pentru a fi vindecat? Daca imi lipseste credinta?” Te concentrezi asupra ta si a credintei tale in loc sa fii cu ochii tinta la Cristos si la lucrarea Lui terminata.

Ar trebui sa intrebi „CU adevarat Isus a indepartat aceasta boala? Daca da, atunci inseamna ca a facut o lucrare perfecta” Cu alte cuvinte, fixeaza-ti ochii asupra Lui Isus si a lucrarii Lui perfecte.

A B Simpson, care a trait in secolul al 19lea a scris un articol, intitulat El Insusi. In acel articol a scris despre problemele majore pe care le avea cu sistemul nervos epuizat si cu inima, probleme care puteau duce la un final fatal in orice moment. Asa ca a venit la Domnul pentru vindecare. Dumnezeu i-a aratat Matei8:17 care spune „El a luat asupra Lui neputinţele noastre şi a purtat boalele noastre.”

Cu toate ca a crezut ca Isus a luat pe cruce toate bolile lui, a intampinat multe dificultati care stateau intre el si vindecarea sa. Si toate duceau la un singur lucru : preocuparea pe care o avea fata de credinta sa. Credea ca numai daca va avea credinta corecta isi va primi vindecarea instantaneu.

Pana la urma a ajuns la concluzia ca trebuie sa indeparteze acest ultim obstacol / focusul asupra credintei proprii / si sa se odihneasca in lucrarea terminata a Lui Isus. Acea revelatia a marcat completa lui insanatosire.

Atunci cand te intrebi „am suficienta credinta?” ti-ai asezat deja credinta ca un obstacol intre tine si lucrarea terminata a Lui Isus. Cu cat te concentrezi mai mult asupra credintei talecu atat mai mult credinta se diminueaza. Dar daca te concentrezi pe lucrarea terminata a Lui Cristos si vezi harul Lui Dumnezeu pentru tine, Dumnezeu vede aceat lucru ca si credinta. Fara sa-ti dai seama, credinta e acolo in inima ta ca tu nu vei muri pentru ceea ce Cristos deja a purtat pentru tine pe cruce, indepartand-o in mod complet si vei vedea manifest, miracolul de care ai nevoie.

Niciun comentariu: