miercuri, 4 martie 2009

Dumnezeu nu te judeca

Meditatii zilnice 04.03.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Romani 8:33 Cine va ridica pîră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteşte neprihăniţi!

In unele cercuri oamenii Il vad pe Dumnezeu ca pe un judecator care are pretentii specifice de la oameni. Atunci cand nu reusesc sau cand lucrurile merg prost in viata lor, ei simt ca Dumnezeu ii judeca.

Prietene, adevarul este ca daca esti un credincios, Dumnezeu nu iti aduce nici o acuzatie. Ba dimpotriva, El te justifica datorita sangelui Fiului Sau. De fapt, Cuvantul Lui Dumnezeu continua sa ne spuna ca Acel care are dreptul sa condamne, a ales in loc de a condamna, sa moara pentru tine si este inviat si sta la dreapta Tatalui ca sa fie neprihanirea ta. (Romani8:34)

Dar ceea ce diavolul incearca sa faca este sa te faca sa crezi ca Dumnezeu te priveste cu un ochi critic si te judeca atunci cand tu gresesti. Satan a inselat pe multi crestini sinceri facandu-i sa creada ca daca au facut ceva gresit, boala sau orice alt lucru rau are dreptul sa vina in viata lor sau a familiei lor. Iar cand astfel de lucruri se intampla, el ii convinge ca ei sufera judecata Lui Dumnezeu pentru faptele lor gresite. Intre timp, acesti crestini sinceri, lupta cu sentimentul condamnarii fiindca ei cred ca ei sunt cauza problemei.

Dar nimic nu poate fi mai departe de adevar. Din momentul crucii, unde Isus a fost judecat in locul tau pentru TOATE actiunile, gandurile sau vorbele tale gresite, Dumnezeu nu-si mai judeca copiii! Nu trebuie sa accepti condamnarea sau lucrurile rele sa ti se intample, fiindca Isus a primit intreaga pedeapsa la cruce.

Deci, atunci cand incepi sa te simti condamnat pentru faptele tale sau cand treci prin circumstante negative spune „Este scris : Dumnezeu este cel care ma indreptateste, sunt complet iertat si facut neprihanit in fata Lui. Refuz sa accept condamnarea si resping orice simptom al blestemului pe care il vad in circumstantele prin care trec!”

Apoi, simplu, stai in Adevarul Lui Dumnezeu si priveste cum te binecuvanteaza si te elibereaza!

Niciun comentariu: