vineri, 6 martie 2009

TRAIESTE VIATA LUI „CU MULT MAI MULT”

Meditatii zilnice 06.03.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Romani 5:17 Dacă deci, prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii, vor domni în viaţă prin acel unul singur, care este Isus Hristos!

Atunci cand Dumnezeu a creat omul, el nu trebuia sa imbatraneasca, sa devina slab si fara putere, sa sufere de boli si sa moara, intai de moartea fizica si apoi cea de-a doua moarte sau moartea vesnica.

Dumnezeu nu avea in plan pentru om sa treaca prin toate aceste lucruri si ca moartea sa domneasca. Dar, datorita greselii unui singur om, acel om fiind Adam, moartea domneste.

Moartea finala, este moartea a doua sau cea vesnica, in lacul de foc. Inainte de aceasta moarte este moartea fizica. Inainte de moartea fizica, sunt bolile, maladiile; nu toate bolile duc la moarte dar sunt manifestari ale mortii. Cu un pas inaintea bolii, se afla oboseala, slabiciunea, lipsa de putere, care sunt semne si simptome ale mortii. Toate acestea sunt forme ale mortii, deci, moartea domneste in viata.

Dar tu te-ai resemnat cu ideea ca moartea poate lovi in oricine, oriunde, oricand vrea? Tu permiti mortii sa domneasca in viata ta si in viata celor pe care ii iubesti? Sau lasi Cuvantul Lui Dumnezeu sa-ti spuna adevarul despre moarte?

Dacă deci, prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult... Multumesc Lui Dumnezeu pentru cu mult mai mult. Ceea ce Isus, ultimul Adam, a facut, este cu mult mai mult si pe departe mai mare decat ceea ce a facut primul Adam. Noi suntem cei care am primit , în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii. De aceea, „cu mult mai multul” nostru, este ca noi vom domni in viata prin Isus Cristos.

Dumnezeu considera moartea un dusman. El a venit ca sa distruga moartea si sa ne dea viata eterna. Si cu cat mai mult umblam in harul Lui Dumnezeu si in neprihanirea Sa, cu atat mai mult vom domni in viata. Cu cat credem mai mult in harul sau favoarea nemeritata, cu cat stim mai mult ca am fost facuti neprihaniti prin sangele Lui, nu prin comportamentul nostru, cu atat mai mult vom domni asupra bolii si a mortii!

Niciun comentariu: