luni, 30 martie 2009

Raspunsul tau se afla in Cuvantul Lui Dumnezeu

Meditatii zilnice 30.03.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Pro 4:20 Fiule, ia aminte la cuvintele mele, pleaca-ti urechea la vorbele mele!
Pro 4:21 Sa nu se departeze cuvintele acestea de ochii tai, pastrează-le in fundul inimii tale!
Pro 4:22 Caci ele sant viata pentru cei ce le găsesc, si sanatate pentru tot trupul lor.

Dumnezeu ne-a dat o cale sigura pentru a primi raspunsurile la toate problemele si nevoile noastre. Este Cuvantul Sau. Orice raspuns avem nevoie il gasim in Cuvantul Sau.

Dumnezeu ne vorbeste si cu toate acestea multi crestini inca nu umbla victoriosi in anumite domenii ale vietilor lor. Aceasta se intampla fiindca diavolul poarta un razboi continuu impotriva lor pentru a le distrage atentia. A reusit sa indeparteze pe multi crestini de singurul lucru care detine cheia spre victorie - Cuvantul Lui Dumnezeu. El va face orice pentru a-i impiedica sa deschida Biblia fiindca stie ca Biblia ii va elibera.

Distragerea atentiei poate fi foarte subtila. Multe lucruri care trebuiesc facute, o gramada de programe tv care te intereseaza, sau poate lua forma unei mari probleme care te face sa simti ca ai nevoie de toata atentia ca sa te concentrezi asupra ei. Dusmanul stie ca daca te poate face sa-ti iei ochii de pe Cuvantul Lui Dumnezeu, poate castiga batalia.

Atunci cand treci printr-o perioada dificila, nu este suficient sa stii ca raspunsul la problema ta se afla undeva pe paginile Bibliei. Gaseste partea in care Dumnezeu a promis sa-ti rezolve acea problema. Mediteaza asupra ei pana cand adevarul acelui pasaj iti este revelat. Atunci cand faci acest lucru nici un demon nu poate impiedica acel Cuvant de la Dumnezeu sa rodeasca in viata ta.

Insusi Isus a folosit Cuvantul pentru a-l infrange pe diavol in desert - „este scris: omul nu se hraneste doar cu paine ci si cu fiecare cuvant care iese din gura Lui Dumnezeu (Matei4:4). Calea pentru a invinge dusmanul este „este scris”.

Prietene, nu exista substitut pentru Cuvantul scris. Dumnezeu ne spune ca vom gasi viata si sanatate daca dam atentie Cuvantului Sau si il pastram in inima noastra. Asa ca citeste Cuvantul si lasa ca promisiunile Lui sa locuiasca in tine.

Niciun comentariu: