sâmbătă, 21 martie 2009

Dumnezeu poate transforma ziua ta proastă într-o zi bună

Meditatii zilnice 21.03.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore

Estera 9:22 ... întristarea lor se prefăcuse în bucurie şi jalea lor în zi de sărbătoare, şi să facă din aceste zile nişte zile de ospăţ şi de bucurie, ....

Azi mulţi evrei sărbătoresc ziua Purim, nume derivat din soarta pe care un păgân, pe nume Haman a vrut s-o arunce asupra evreilor, privind credinţa lor, în vremea când aceştia se aflau în Persia, sub regele Ahaşveroş.

Haman, personajul cel rău din istoria din cartea Esterei, ura evreii şi s-a gândit cum să-i extermineze. L-a făcut pe regele Ahaşveroş să-i permită să emită un decret prin care să poată distruge pe toţi evreii într-o singură zi, în a treisprezecea zi a lunii a douăsprezecea a lui Adar. Dar Dumnezeu a folosit-o pe regina Estera şi pe unchiul ei, Mardoheu, amândoi evrei, să întoarcă planul lui Haman şi să salveze pe evrei.

Haman a fost spânzurat pe eşafodul construit pentru Mordecai, iar apoi, regele a permis Esterei şi lui Mordecai să emită un contradecret prin care evreii aveau voie să se apere şi să-şi distrugă duşmanii într-o singură zi, în a treisprezecea zi a lunii a douăsprăzecea a lui Adar.

Aşa că în loc ca evreii să fie exterminaţi în acea zi, duşmanii lor au fost distruşi. Dumnezeu a transformat o zi rea pentru evrei, într-o zi bună, le-a transformat întristarea în bucurie şi jalea în zi de sărbătoare, dându-le victoria asupra duşmanilor lor.

Prietene, Dumnezeu poate face la fel pentru tine, azi. El doar vrea ca tu să rămâi în odihnă, în poziţia ta în Cristos. Vezi tu, datorită lucrării terminate la cruce, a Lui Cristos, eşti aşezat în locurile cereşti, în Cristos, deasupra oricărei domnii si atac al celui rău. (Efeseni 2:6) Asemeni lui Mardoheu, aşezat la porţile regelui, care a refuzat să se închine în faţa lui Haman, să nu ne plecăm în faţa lui satan, permiţându-i să ne scoată de pe poziţia de odihnă în Cristos. Nu-i permite să te îngrijoreze, să te tulbure şi să te determine să faci lucruri pentru a fi mântuit.

Estera a fost de asemenea într-o poziţie de odihnă, înainte ca Haman să fie executat. Ea a fost aşezată pe o canapea, iar Haman îşi cerea viaţa din mâinile ei. În timp ce vorbea, el a căzut accidental peste canapeaua pe care stătea regina iar regele, crezând că a vrut să atace regina, l-a trimis la moarte.

Dragule, rămâi în odihnă, în lucrarea terminată a Lui Cristos şi El va schimba ziua ta rea în zile de bucurie şi ospăţ.

Niciun comentariu: