duminică, 22 martie 2009

Motivul invierii

Meditatii zilnice 22.03.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Rom 4:25 …care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre, şi a înviat din pricină că am fost socotiţi neprihăniţi.

Biblia ne spune ca Isus a fost dat din pricina faradelegilor noastre si a inviat din pricina ca am fost socotiti neprihaniti. S-ar p[utea sa stii deja de ce a murit Isus pentru pacatele tale, dar cunosti insemnatatea invierii Lui de catre Dumnezeu din morti?

Am sa-ti dau o ilustrare pentru a te ajuta sa intelegi semnificatie invierii Lui Isus.
Sa presupunem ca traiesti intr-o tara straina si intr-o zi se intampla sa calci una dintre legile majore ale tarii. Faci apel la mila regelui iar el spune „O regula este regula, nu pot modifica regula pentru tine, ce vor spune ceilalti despre integritatea mea? Oricum, daca gasesti un inlocuitor care sa sufere pedeapsa in locul tau – trei luni de puscarie – voi fi deacord”.

Prin harul Lui Dumnezeu, tu gasesti un inlocuitor benevol. El merge la inchisoare in locul tau si tu nu-l mai vezi pentru o anumita perioada de timp. Trec zile, saptamani, luni.

Acum, cand si in ce fel vei sti ca pedeapsa pentru delictul tau a fost in totalitate ispasita? Cand vei putea sa ai odihna in ceea ce priveste delictul tau? Doar atunci cand iti vei vedea inlocuitorul umbland in libertate. Cand il vei vedea iesit din inchisoare, vei sti ca pedeapsa a fost dusa la indeplinire. Vei sti ca acum esti indreptatit si nimeni nu mai poate aduce acuzatii impotriva ta pentru fapta comisa. Nu-ti va mai fi teama de rege sau ca garzile lui vor veni dupa tinefiindca tu stii ca cel care a fost pedepsit in locul tau, a fost eliberat.

Prietene, Isus, Inlocuitorul tau, a platit datoria pe care tu nu ai putut-o plati. La cruce, El a purtat pacatele intregii tale vieti. Dumnezeu le-a pus pe toate asupra Lui Isus si L-a pedepsit pentru fiecare pacat in parte pana cand dreptatea Lui a fost pe deplin satisfacuta. Si pentru ca a fost pe deplin satisfacut de ceea ce Isus a facut, L-a inviat din morti.

Azi, mormantul Lui Isus este gol, El nu se afla acolo fiindca a inviat. Invierea Sa si mormantul gol vor fi pentru totdeauna siguranta noastra ca am fost pe deplin indreptatiti. Nu mai trebuie sa ai teama de judecata Domnului pentru pacatele tale. Dreptatea Lui este de partea ta azi!

Niciun comentariu: