marți, 24 martie 2009

Imparatul nu este manios pe tine

Meditatii zilnice 24.03.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Proverbe 19:12 mânia împăratului este ca răcnetul unui leu, şi bunăvoinţa lui este ca roua pe iarbă.

Biblia ne spune ca diavolul umbla prin jur ca un leu care rage(1Petru5:8) dar te-ai intrebat de ce incearca sa fia ca un leu care rage?

Asta are de a face cu ragetul leului. In Biblie, ragetul unui leu vorbeste de mania unui imparat - mânia împăratului este ca răcnetul unui leu. Deci atunci cand diavolul umbla ca un leu care racneste, el vrea sa-ti dea impresia ca Imparatul este manios pe tine. Si atunci cand crezi ca Dumnezeu e manios pe tine, diavolul stie ca te-a prins.

Atunci cand crezi ca Dumnezeu este manios pe tine sau nemultumit de tine, nu nu vei mai avea incredere in dragostea Lui pentru tine, in schimb vei astepta si te vei teme de pedeapsa Lui pentru tine si vei vrea sa stai la distanta de El, fiindca nu vrei sa dai fata cu mania Lui.

Dar adevarul este ca Dumnezeu nu este manios pe tine, nici chiar pentru pacatul ce tocmai l-ai comis, fiindca toate pacatele tale au fost judecate in trupul Fiului Sau la cruce. Ca si Miel al Lui Dumnezeu, Isus a devenit „arderea ta de tot”, de aceea El a spus la cruce „Mi-e sete” (Ioan19:28).

Cei care L-au auzit in acea zi a calvarului Sau spunand „Mi-e sete”, au crezut ca setea Lui este fizica, dar ea era spirituala fiindca fusese „ars” de focul maniei Lui Dumnezeu. El a fost judecat pentru pacatele noastre. Trupul Lui a consumat intreaga manie a Lui Dumnezeu, pana cand fiecare pretentie a sfinteniei Lui Dumnezeu a fost satisfacuta si mania Sa a disparut pe vecie.

Este o lege, numita „legea dublei acuzatii” care declara ca acelasi delict nu poate fi judecat de doua ori. Azi, focul maniei Lui Dumnezeu nu va cadea niciodata pe tine ca si credincios, fiindca a cazut deja asupra Fiului Sau la cruce. Dumnezeu a judecat pacatele tale atunci, dar in trupul Lui Cristos.

Deci, chiar acum, tu nu te afli sub mania Imparatului ci sub binecuvantarea Lui si favorul Lui ploaie peste tine asemeni picaturilor de roua pe iarba, in fiecare dimineata!

Niciun comentariu: