miercuri, 22 aprilie 2009

Ai o măsură de credinţă

Meditatii zilnice 22.04.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore

Romani 12:3 Prin harul, care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi, să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine; ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia.

Ca şi copii ai Lui Dumnezeu nu ar trebui niciodată să spunem „eu nu am credinţă”. Dacă spunem astfel Îl facem mincinos pe Dumnezeu căci Biblia ne spune că Dumnezeu ne-a împărţit fiecăruia o măsură de credinţă.

De ce atunci, credinţa unora pare să fie mai mare decât a altora? Cu credinţa este la fel ca şi cu muşchii. Toţi ne naştem cu un anumit număr de muşchi dar unii îşi dezvoltă muşchii mai mult decât alţii. Culturiştii de exemplu, îşi exersează muşchii regulat pentru a-i face să devină mai mari şi mai puternici.

La fel şi măsura ta de credinţă creşte atunci când o hrăneşti şi o foloseşti. De fiecare dată când citeşti sau auzi Cuvântul Lui Dumnezeu, îţi hrăneşti credinţa. Atunci cînd mărturiseşti Cuvântul Lui Dumnezeu şi aştepţi ca lucruri bune să ţi se întâmple, o foloseşti. Şi cu cât o foloseşti mai mult, cu atât creşte mai mult.

Aşa că foloseşte-ţi credinţa! Ai putea începe cu durerile de cap. Atunci când ai o durere de cap, în loc să iei un algocalmin, foloseşte-ţi credinţa. Cere-I Lui Dumnezeu vindecarea, crede şi mulţumeşte-I pentru vindecare.

Să nu mă înţelegeţi greşit, nu e nimic rău în a lua medicamente iar dacă trebuie să mergi la doctor, nu te simţi condamnat. Doar începe să-ţi foloseşti credinţa la un nivel unde te simţi comfortabil. Dacă trebuie să mergi la doctor, mergi prin credinţă, rugându-te „Doamne, Tată, merg la doctor şi te rog în Numele Lui Isus Cristos, să-i dai doctorului înţelepciune ca să primesc un diagnostic corect. Credinţa mea este nu în el ci în tine!”

Atunci când îţi iei medicamentele, nu te limita la a înghiţi pastilele ci prin credinţă spune „Doamne, sfinţeşte aceste medicamente” căci unele medicamente pot avea efecte secundare negative. Când Îi ceri Lui Dumnezeu să le sfinţească, El le binecuvântează iar ceea ce se va dezvolta în tine devenind tot mai mare şi punând stăpânire pe trupul tău până când va fi prea împrăştiată ca să poată fi oprită, este vindecarea divină!

Prietene, ţi s-a dat o măsură de credinţă, începe a o folosi, crezând că această măsură a ta de credinţă va atrage inepuizabila putere a unui Dumnezeu credincios şi iubitor, către tine!

Niciun comentariu: