vineri, 10 aprilie 2009

Cum stii ca vei mosteni?

Meditatii zilnice 10.04.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Psalmi 89:34 nu-Mi voi călca legământul, şi nu voi schimba ce a ieşit de pe buzele mele.

Atunci cand Dumnezeu iti promite ceva, Il crezi pe cuvant? Sau intrebi, asemeni lui Avram (Geneza 15:8)„Doamne Dumnezeule, prin ce voi cunoaşte că o voi stăpâni?”

Dumnezeu nu l-a mustrat pe Avram pentru ca nu L-a crezut pe cuvant, ceea ce arata cat de plin de indurare este El fata de poporul Sau. Ba chiar S-a coborat la nivelul de credinta al lui Avram si a facut ceva prin care sa-l asigure ca intotdeauna isi va tine promisiunile – a facut un legamant cu Avram (Geneza15:9-17)

Dumnezeu nu a facut acest legamant in beneficiul Sau caci El este un Dumnezeu al Cuvantului Sau, El nu-si calca cuvantul. Dar El S-a legat cu un legamant pentru ca stia ca Avram are nevoie sa stie in inima sa ca El va face tot ceea ce ii promisese.

Oamenilor le este greu sa creada doar in vorbe. De exemplu, atunci cand cumperi o casa, se semneaza un contract de catre ambele parti si de avocati. Ai nevoie de un contract fiindca nu te poti increde in cuvantul celuilalt si nici el in al tau.

La fel, ni se pare greu sa Il credem pe Dumnezeu pe cuvant. De aceea Dumnezeu a facut un legamant cu noi, nu fiindca nu este de incredere, ci fiindca stie ca noua ne este greu sa credem in ceea ce spune. Dumnezeu stie ca omul se va intreba „ce ma fac daca intr-o dimineata Dumnezeu se trezeste de partea cealalta a patului si decide sa ma parleasca in loc sa ma binecuvanteze?”

Dar pentru ca Dumnezeu a facut un nou legamant cu noi, care a fost intarit cu sangele Fiului Sau, putem, asemeni lui Avram, sa nu mai oscilam in necredinta, in ceea ce priveste promisiunile Lui Dumnezeu, ci sa fim intariti in credinta noastra, fiind total convinsi ca Dumnezeu va face ceea ce a promis(Romani4:20-21). Avem siguranta ca Dumnezeu nu se va scula intr-o dimineata si va spune „uita de legamant, vreau sa-ti amintesti toate pacatele tale si sa te blestem in loc sa te binecuvantez!”

Prietene, binecuvantarile noului legamant sunt garantate pentru tine fiindca Dumnezeu S-a legat prin acel legamant si El este un Dumnezeu care tine legamantul facut, care vrea si este mai mult decat capabil sa faca tot ceea ce ti-a promis!

Niciun comentariu: