marți, 21 aprilie 2009

Atunci cand este o binecuvantare mai mare sa primesti...

Meditatii zilnice 21.04.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


Luca 10:41... Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.”

Daca Isus ar veni in casa ta, ce ai face? L-ai invita sa Se aseze si ai incepe sa-L slujesti? Sau te-ai aseza si ai incepe sa primesti de la El? L-ai lasa sa te slujeasca si sa te umple?

Isus a intrat in casa a doua surori, Marta si Maria (Luca10:38). Marta i-a vazut oboseala, stia ca umblase multe mile pe jos, vindecand bolnavii, facand binele si implinind nevoile oamenilor. Cu siguranta ca e obosit, a gandit ea, asa ca L-a vazut ca pe cineva de care trebuie sa se ingrijeasca.

Maria insa, a vazut dincolo de oboseala exterioara a Lui Isus, divinitatea Lui. Ea a vazut ca El este Cineva de la care ea are nevoie sa primeasca si facand astfel, L-a facut sa se simta Dumnezeu-Mantuitorul, care a venit sa o slujeasca nu ca ea sa-I slujeasca (Matei20:28). Isus chiar i-a poruncit sa-si aleaga partea cea buna.

Mintea noastra omeneasca gaseste acest lucru greu de crezut. Unii oameni imi spun „Dar Pastor Prince, Biblia spune ca este mai bine sa dai decat sa primesti” (Fapte20:35). Este adevarat, cand este vorba despre oameni. Dar cand este vorba de Dumnezeu, El vrea sa dea. De fapt, daca nu inveti cum sa primesti de la Dumnezeu, nu vei avea ce sa dai omului.

Care dintre surori I-a dat Lui Isus ospatul cel mai dulce si L-a umplut? Marta, care era ocupata in a-I face mancare sau Maria, care s-a asezat langa El si Ii sorbea cuvintele? Maria L-a facut pe Isus sa simta mireasma gloriei Sale divine. Ea L-a lasat pe Isus sa fie Cel care da, sa fie Dumnezeu.

Dar, asemeni Martei, noi totdeauna inversam rolurile, cumva gandind ca Dumnezeu are nevoie de serviciile noastre cand El de fapt, vrea ca sa ne umple intai. Urechile si inima Mariei au fost mult mai pretioase pentru Isus decat mainile si picioarele Martei.

Ne folosim urechile si inimile pentru a primi de la Isus. Ne folosim mainile si picioarele pentru a-L servi si este un loc si pentru aceasta. Dar sentimentul nostru de apreciere a plinatatii divine a Lui Dumnezeu este mult mai pretios pentru El decat toata slujirea pe care o putem face. Si atunci cand primesti tot mai mult de la El, nu poti decat sa devii mai darnic si mai bun slujitor.

Matei 6:31 Nu vă îngrijoraţi, deci, zicând: „Ce vom mânca?” Sau: „Ce vom bea?” Sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?”
32 Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele.
33 Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra..

Ca si copil al Lui Dumnazeu, stii ca este placerea Tatalui tau sa vina in intimpinarea nevoilor tale. Isus Insusi ne spune „Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele”. Dar Dumnezeu nu vrea ca tu sa alergi ca sa-ti implinesti nevoile. El vrea ca tu sa cauti intai Imparatia Lui. Si cand faci astfel, toate lucrurile de care ai nevoie ti se vor da pe deasupra.

Deci prioritatea ta numarul unu pentru fiecare zi este sa cauti Imparatia Lui. Cuvantul „intai” din versetul 33 este cuvantul grecesc „proton” ceea ce inseamna „primul in ordine sau importanta, ocupand locul cel mai inalt”. Deci Dumnezeu vrea ca tu sa cauti intai Imparatia Lui si toate lucrurile se vor aseza in mod glorios, acolo unde este necesar.

Noi nu trebuie sa cautam intai ceea ce neamurile cauta. Cuvantul „cauta” din versetul 32 in greceste este „epizeteo”, ceea ce inseamna „a cauta cu toata puterea, cu multa truda si sudoare”. Totusi, modul in care Dumnezeu vrea ca noi sa cautam (v33) este grecescul „zeteo” care inseamna „a-ti fi foame, a dori sa te inchini”. Este simplu, o foame, o dorinta pentru Imparatia Lui Dumnezeu, fara nici o munca sau truda.

Dar ce este Imparatia Lui Dumnezeu? Romani 14:17 ne spune ca este neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant. Si Imparatia Lui Dumnezeu se afla in tine, fiindca Duhul Sfant locuieste in tine, deci Imparatia Lui Dumnezeu este neprihanire, pace si bucurie in tine.

Asigura-te ca pacea si bucuria in Duhul Sfant curg in tine in fiecare zi. Cauta in fiecare zi sa fii constient de neprihanirea ta in Cristos, nu propria ta neprihanire, ci neprihanirea Lui, data noua ca dar. Urmareste intai pe Cristos, petrece timp cu El, ascultand Cuvantul Sau. Si atunci cand faci aceste lucruri, cauti Imparatia Lui Dumnezeu si neprihanirea Sa iar toate celelalte lucruri ti se vor da pe deasupra.

Niciun comentariu: