joi, 16 aprilie 2009

Cheamă lucrurile care nu Sunt, ca şi cum ar fi

Romani 4:17 dupăcum este scris: „Te-am rânduit să fii tatăl multor neamuri.” El, adică, este tatăl nostru înaintea lui Dumnezeu, în care a crezut, care înviază morţii, şi care cheamă lucrurile care nu Sunt, ca şi cum ar fi.

„Pastor Prince, simt durere în trupul meu, cum pot să umblu spunând că Isus m-a răscumpărat de sub puterea bolii? Cum pot spune că prin rănile Lui sunt vindecat?”

Căile Lui Dumnezeu sunt să cheme lucrurile care nu sunt, ca şi cum ar fi şi pentru că tu eşti creat după chipul Lui, tu poţi de asemenea să chemi lucrurile care nu sunt ca şi cum ar fi.

Atunci când Dumnezeu a vrut să-l facă pe Avram, tatăl multor neamuri, ce a făcut? A schimbat felul în care Avram vorbea. La vremea aceea Avram nu avea nici măcar un singur copil de la Sara, fiindcă ea era stearpă. Deci, cum putea el deveni tatăl multor neamuri?

Dumnezeu a schimbat felul în care Avram vorbea. Cum? Schimbându-i numele din Avram în Avraam care înseamnă tatăl multora (Geneza17:5). Imaginează-ţi: de atunci înainte, de câte ori întâlnea pe cineva, el spunea „bună, numele meu este Tatăl Multora”. De câte ori cina era gata, Sara îl chema de pe câmp „Dragă Tată al Multora... cina e gata!” poţi chiar auzi pe vecinii lor spunând „vor atât de mult un copil încât au luat-o razna!”, dar Dumnezeu a schimbat felul în care Avraam vorbea, astfel încât el să cheme cu putere lucrul cu care Dumnezeu l-a văzut deja binecuvântat.

Atunci când Isus a văzut pe omul cu mâna uscată, El nu a spus „Doamne, ce uscată este!” ci a spus „întinde-ţi mâna!”(Matei12:13) El a chemat cu putere ceea ce voia. El a privit la omul paralizat şi a spus „ridică-te, ia-ţi patul şi umblă!”(Matei9:6) El nu a văzut felul în care era în mod natural. El a văzut felul în care Dumnezeu a vrut ca să fie şi a chemat cu putere acel lucru.

Geneza 1 ne spune că la început nu a fost nimic altceva decât întunericul care se întindea pe faţa întregului pământ. Dumnezeu a văzut întunericul şi a spus „Să fie lumină!” şi a fost lumină. Dumnezeu a chemat cu putere ceea ce voia şi aşa a fost. Dacă am fi fost tu sau eu acolo, am fi spus „wow, ce întuneric!”

Prietene, în ciuda durerii, cheamă cheamă cu putere vindecarea ta! Nu are nici un rost să subliniezi ceea ce este evident. Deci, schimbă felul în care vorbeşti. Să vezi felul în care Dumnezeu a vrut să fie şi să începi să chemi cu putere vindecarea şi împlinirea ta!

Niciun comentariu: