miercuri, 8 aprilie 2009

Conteaza pe iertarea Lui Dumnezeu

Meditatii zilnice 08.04.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Heb 8:12 Pentrucă le voi ierta nelegiuirile, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile lor”.

Nu fii constient de pacatele tale. In schimb, fii constient de Isus si lucrarea Sa terminata. Mielul Lui Dumnezeu ti-a luat toate pacatele la cruce deci conteaza pe faptul ca esti un copil iertat al Lui Dumnezeu.

Indiferent de ceea ce s-a intamplat sau ce ai facut, Dumnezeu vrea ca tu sa stii ca datorita lucrarii terminate a Fiului Sau, El va avea indurare fata de nelegiuirea ta si nu-Si va mai aduce aminte de pacatele si faradelegile tale.

De aceea tu nu ar trebui sa mai fii constient de pacatele tale, caci, atunci cand esti constient de pacat, diavolul aduce condamnare si cu cat o primesti mai mult si te autocondamni, cu atat mai greu vei gasi puterea de a iesi din pacatele tale.

Un prieten pastor mi-a spus ca atunci cand o doamna care avea cancer a cerut ca el sa se roage pentru vindecarea sa, Domnul i-a descoperit ca ura fata de ea insasi o tinea departe de vindecarea sa. Ea nu se putea ierta si era plina de autocondamnare.

Atunci cand si-a dat seama de problema pe care o avea, ea a contat pe faptul ca Dumnezeu a fost indurator fata de nelegiuirea ei si ca a fost deja iertata, a primit dragostea Lui Dumnezeu si apoi, chiar in fata ochilor pastorului ei, intreaga ei expresie s-a schimbat, a fost vindecata!

Ceva se intampla atunci cand crezi ca ai fost iertat. De aceea Dumnezeu iti spune „vreau ca tu sa crezi ca nu-Mi voi mai aduce aminte de niciunul din pacatele tale, vreau sa crezi ca tu esti copilul Meu, bucurandu-te de indurarea Mea si ca poti totdeauna conta pe iertarea Mea”.

„Dar stiu ca voi mai pacatui! Ce se va intampla cand voi pacatui din nou?”

Aminteste-ti ca si acel pacat a fost deja platit de Isus la cruce. Ai fost iertat. Si cu cat contezi mai mult pe faptul ca ai iertarea si ca nu mai exista pentru tine condamnare, cu atat mai mult vei avea puterea sa „mergi si sa nu mai pacatuiesti!” (Ioan8:11)

Niciun comentariu: