sâmbătă, 18 aprilie 2009

Nu privi in chivot!

Meditatii zilnice 18.04.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



1 Ioan 2:2 El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.

In filmul Riders of the lost ark, cei care au incercat sa priveasca in interiorul chivotului, au cazut morti. Ce a fost in interiorul chivotului de a adus judecata asupra celor ce au privit in el?

Biblia ne spuce ca in chivot erau cele doua table de piatra cu cele zece porunci, castronul cu mana si toiagul lui Aaron(Evrei9:4). Aceste piese erau marturii ale rebeliunii omului. Cele doua table cu cele zece porunci reprezentau respingerea de catre om a standardelor Lui Dumnezeu. Mana reprezenta respingerea de catre om a proviziilor Lui Dumnezeu iar toiagul lui Aaron reprezenta respingerea de catre om a preotiei numite de Dumnezeu.

Dumnezeu nu a vrut sa priveasca la aceste marturii ale rebeliunii. El a vrut sa fie plin de indurare fata de poporul Sau, asa ca a poruncit ca aceste piese sa fie puse in chivot si sa fie acoperite cu Capacul Ispasirii, care este si locul stropit de sangele animalelor sacrificate.

Odata pe an, de ziua ispasirii, Marele Preot intra in Sfanta Sfintelor pentru a stropi pe Capacul Ispasirii sangele animalului care era sacrificat. Cei doi heruvimi de pe capac, stateau ca si pazitori ai sfinteniei si neprihanirii Lui Dumnezeu.

Reprezentand ochii Lui Dumnezeu, ei priveau la sangele de pe Capacul Ispasirii. Atata vreme cat sangele era acolo, intreaga natiune a Israelului era iertata. Dumnezeu ii judecase si ei erau binecuvantati pentru inca un an. (Levitic16)

Astazi, sangele stropit pe Capacul Ispasirii nu este sangele boilor si tapilor ci sangele etern, pretios al Fiului Lui Dumnezeu (Evrei9:12). Isus este Capacul Ispasirii noastre caci „El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.” Cuvantul „jertfa de ispasire” are si intelesul de „capac al ispasirii” fiindca este folosit acelasi cuvant grecesc pentru amandoua.

Acest lucru inseamna ca Dumnezeu nu-ti mai vede pacatele si nu ti le mai ia in seama fiindca El vede sangele Fiului Sau. El vede lucrarea perfecta a Fiului Sau care L-a satisfacut pe deplin. Si Dumnezeu vrea ca nici tu sa nu-ti vezi pacatele. El nu vrea ca tu sa privesti in interiorul chivotului, concentrandu-te asupra pacatelor tale. El vrea ca tu sa te concentrezi asupra Lui Cristos si a lucrarii Sale terminate!

Niciun comentariu: