sâmbătă, 4 aprilie 2009

Priveste spre Isus – indreptatirea ta

Meditatii zilnice 04.04.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



1Co 1:30 Şi voi, prin El, sînteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare,

Atunci cand diavolul ne acuza ca am facut ceva rau si ne spune ca nu meritam binecuvantarile Lui Dumezeu, ce trebuie sa facem? Domnul mi-a aratat intr-o zi ce trebuie sa facem. Trebuie sa ne indreptam privirea catre Isus care ne indreptateste pentru toate binecuvantarile Lui Dumnezeu.

Atunci cand diavolul spune „nu esti suficient de neprihanit” tu spune „priveste la Isus, El este neprihanirea mea”.

Atunci cand diavolul spune „nu esti destul de sfant” tu spune „priveste la Isus, El este sfintirea mea”.

Atunci cand diavolul spune „nu meriti sa fii vindecat” tu spune-i „ priveste la Isus, prin ranile Lui sunt vindecat”.

Atunci cand diavolul spune „nu esti indreptatit sa primesti binecuvantari” tu spune „ priveste la Isus, El este indreptatirea mea”.

De cate ori iti indrepti ochii catre Isus, diavolul nu mai are ce spune fiindca Isus te indreptateste pentru toate binecuvantarile Lui Dumnezeu. In tine si prin tine, tu nu poti fi indreptatit. Fara Cristos nu exista nimic bun in tine care sa te poata califica.

Dar cu Cristos, necalificarea ta devine indreptatirea ta pentru nemeritatele, necastigatele binecuvantari ale Lui Dumnezeu. Si fiindca Dumnezeu a asezat viata ta in Cristos(Coloseni3:3), Cel care merita totul, tu meriti totul. Fiindca esti in Cristos, esti calificat.

Isus te indreptateste fiindca a murit pentru tine si ti-a dat un drept cumparat cu sange pentru fiecare binecuvantare a Lui Dumnezeu. Ai un drept cumparat cu sange, pentru o viata plina de semnificatie, scop si abundenta. Ai un drept cumparat cu sange in a umbla in sanatate divina toate zilele vietii tale. Ai un drept cumparat cu sange la bunastare, chiar si cand economia este in declin. Ai un drept cumparat cu sange la un tratament preferential fiindca Dumnezeu te favorizeaza. Ai un drept cumparat cu sange, la o viata buna.

Prietene, ai dreptul la toate aceste binecuvantari nu fiindca esti bun, ci fiindca Isus si-a varsat sangele si te-a indreptatit sa le ai. Asa ca nu lasa diavolul sau pe oricine altcineva sa-ti spuna ca nu te poti astepta sa umbli in binecuvantarile Lui Dumnezeu!

Niciun comentariu: