luni, 6 aprilie 2009

Avocatul tau iti va castiga totdeauna cazul

Meditatii zilnice 06.04.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



1 Ioan 2:1 Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor (Sau Advocat. Greceşte: Paraclet, adică apărător, ajutor.), pe Isus Hristos, Cel neprihănit.

Daca vrei sa surprinzi o farama din realitatea dramei celeste, imagineaza-ti: Dumnezeu Tatal asezat ca judecator al universului, avand la dreapta Sa pe Isus Cristos care nu numai ca este Marele tau preot ci este si Avocatul tau.

Atunci cand acuzatorul tau, diavolul, vine si spune „ai facut aceste lucruri gresite si nu ai facut aceste lucruri bune”, Isus spune „Tata, diavolul are dreptate, dar Sangele Meu a platit pentru tot ceea ce diavolul il acuza!”

Dar diavolul adauga „nici macar nu si-a citit zilnic Biblia si nu s-a rugat indeajuns iar azi dimineata a spus o minciuna”.

Din nou Isus va spune „ Tata, diavolul a redat corect faptele dar Sangele Meu a platit pentru toate aceste esecuri!”

Dumnezeu Tatal, va izbi cu ciocanelul si va spune „Caz rezolvat! Urmatorul!”

Ai nevoie sa intelegi ca Dumnezeu poate sa te declare pe drept, nevinovat si complet neprihanit fiindca Isus a luat locul tau la cruce si Si-a varsat sangele ca sa plateasca pacatele si condamnarea ta (2Corinteni5:21). Dumnezeu este pur si simplu credincios si drept fata de ceea ce Cristos a facut la cruce.

Cand Isus S-a inaltat din mormant, S-a inaltat ca avocat al tau. Dar spre deosebire de avocatii pamantesti care de cele mai multe ori iau cazurile pentru ca le servesc interesele si buzunarele, El este un avocat care este interesat personal in fericirea si bunastarea ta. Spre deosebire de avocatii care nu simt si nu sufera impreuna cu clientii lor, Isus a trecut prin mari suferinte pentru tine si a platit cu insasi viata Sa ca tu sa poti primi toate binecuvantarile de la Dumnezeu.

Ca si Avocat al tau azi, Isus se asigura ca tot ceea ce El a platit ca tu sa ai, vei primi. In cer azi, El te apara si te reprezinta ca sa se asigure ca vindecarea, implinirea, protectia si celelalte binecuvantari pentru care a murit ca tu sa le primesti, sunt prezente in viata ta. Tu poti avea incredere si sa te odihnesti in abilitatea Avocatului tau!

Niciun comentariu: