duminică, 19 aprilie 2009

Isus, adevăratul nostru Miel de Paşte

Meditatii zilnice 19.04.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


Exod 12:3 Vorbiţi întregii adunări a lui Israel şi spuneţi-i: „În ziua a zecea a acestei luni, fiecare om să ia un miel de fiecare familie, un miel de fiecare casă.

Evreii din întreaga lume sărbătoresc această săptămână, Paştele. Sărbătoarea, care este ţinută de generaţii, comemorează eliberarea israeliţilor din robia Egiptului (Exodul12:14)

Cu o noapte înainte ca poporul să iasă din Egipt, îngerul morţii a trecut prin ţară ucigând pe fiecare întâi născut dintre oameni şi animale. Numai casele care aveau sângele mielului de paşte pe tocul uşii, au fost cruţate.

Dumnezeu a spus israeliţilor „luaţi un miel, un miel pentru fiecare casă”. Era un miel pentru fiecare familie. Aceasta ne spune că Domnul Isus Cristos, care este adevăratul nostru Miel de Paşte, este pentru a salva întreaga familie.

Deci, copiii tăi sunt binecuvântaţi din momentul în care Îl primeşti pe Cristos. Partenerul tău, bunicii nemântuiţi, sunt binecuvântaţi şi ei pentru că Isus este Mielul pentru întreaga ta familie. Cei dragi ţie care sunt nemântuiţi, se vor bucura şi ei de binecuvântările primite de cei mântuiţi. Biblia spune să cel sfânt va sfinţi pe cel nesfânt (1Corinteni7:14). Bineânţeles că ei au nevoie de a-L primi în mod personal pe Isus ca şi Mântuitor, dar Dumnezeu i-a notat pentru mântuire, fiindcă tu eşti mântuit.

Deci fiecare casă a luat un miel care trebuia să fie fără pată, după cerinţa Lui Dumnezeu. De ce? pentru că mielul Îl prefigura pe Isus, adevăratul Miel al Lui Dumnezeu, care era fără păcat. Ioan Botezătorul I-a spus Lui Isus „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” (Ioan1:29)

Mielul trebuia ucis şi sângele lui pus pe tocul uşii (Exodul12:7), astfel încât arăta ca o cruce. Azi, îngerul morţii trebuie să cruţe fiecare familie care crede în lucrarea terminată de la cruce şi-şi pune credinţa în sângele Lui Isus, căci deja a fost plătit cu o moarte. Sângele demonstrează acest lucru, Mielul nevinovat, pentru o familie vinovată.

Acum, Isus de asemenea a sărbătorit Paştele cu o noapte înainte de a fi crucificat. Dar El a instituit cel mai mare Paşte. De data aceasta nu era vorba despre eliberarea din robia faraonului egiptean, ci din robia lui satan şi a împărăţiei lui întunecate. Nu este vorba despre eliberarea din sclavia Egiptului ci din robia unei vieţi înlănţuite de păcat, pentru o viaţă liberă, ca om liber în Cristos. Prietene, atunci când Fiul te-a eliberat, eşti cu adevărat liber!

Niciun comentariu: