joi, 30 aprilie 2009

Isus este satisfactia lui Dumnezeu

Meditatii zilnice 30.04.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Levitic 1:9 Si preotul sa le arda pe toate pe altar ca o ardere-de-tot, o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

Cand Isus a fost pe cruce, El a facut mai mult decat sa moara pentru pacatele tale. Jertfa Sa nu doar a luat pacatul ci te-a pus si pe tine in El. Isus a devenit jertfa mistuita de foc.

In vechiul testament, cand cineva a adus o jertfa de ardere de tot, perfectiunea animalului a venit asupra lui. In acelasi fel, fiecare atribut perfect al lui Isus a venit asupra ta cand l-ai primit pe El ca Salvator. Si pentru ca Dumnezeu te vede imbracat cu Cristos, si tu ai aceasi acceptare si favoare cu El care o are si Isus!

Cand Isus a fost jertfit la cruce, focul a scos din El perfectiunea ca un miros placut Domnului. In acea jertfa, ascultarea si perfectiunea lui Isus s-au inaltat ca 'o aroma placuta Domnului' care se emitea cand jertfa era arsa. Aceasta 'aroma placuta' vorbeste de o savoare de odihna. Jertfa perfecta a lui Isus i-a dat asa de multa satisfactie lui Dumnezeu incat El s-a odihnit.

Si tu te poti odinhni in perfectiunea jertfei lui Isus, stiind ca ceea ce a facut El, a facut pentru tine – '…dupa cum si Cristos ne-a iubit si S-a dat pe Sine pentru noi, ca dar si ca jertfa de bun miros lui Dumnezeu.' (Efes 5:2). Te poti odihni stiind ca Dumnezeu Tatal este satisfacut cu tine pentru ca jertfa Fiului Sau a facut ca inima Sa sa fie in odihna cand e vorba de tine. Te poti odihni pentru ca Isus este satisfactia lui Dumnezeu pentru tine.

Astazi, cand vii inaintea lui Dumnezeu, spune 'Tata, iti multumesc ca Isus iti aduce asa de multa bucurie. El iti satisface inima total. Si ceea ce a facut El, a facut pentru mine. Si pentru ca Isus te satisface asa de mult, stiu ca esti satisfacut si cu mine. Petru ca Isus iti aduce asa multa placere, stiu ca si eu iti aduc placere. Si pentru ca Isus este neprihanirea si perfectiunea mea, eu stau neprihanit si perfect inaintea Ta.'

Cand vorbesti de Cristos si lucrarea Sa sfarsita, o aroma placuta merge la Dumnezeu, o savoare de odihna. Si daca Dumnezeu se poate odihni in jertfa perfecta a Fiului Sau, si tu poti face la fel!

Niciun comentariu: