duminică, 10 mai 2009

Continua in harul Sau

Meditatii zilnice 10.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



2 Corinteni 3:6.... căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa.

Azi evreii sarbatoresc ziua Cincizecimii, in care Dumnezeu le-a dat tablele legii si ea este la 50 de zile dupa sarbatoarea Pastelui. Atunci cand Dumnezeu a dat israelitilor cele 10 porunci pe muntele Sinai, se implineau 50 de zile de cand au sarbatorit primul Paste si au iesit din sclavia Egiptului.

Dar ce s-a intamplat dupa ce Dumnezeu le-a dat legea, in acea prima zi a Cincizecimii? Trei mii de oameni au murit!(Exod32:28). Spre deosebire de o alta zi a Cincizecimii in Noul Testament, unde in cartea Faptelor, scrie ca atunci cand venise ziua Cincizecimii, Dumnezeu le-a dat, nu legea ci Duhul Sfant. Si ce s-a intamplat atunci? Trei mii de oameni au fost mantuiti(Fapte2:41) ceea ce demonstreaza ca „slova(legea) omoara dar Duhul da viata”.

Legea, care a fost scrisa si sapata in piatra, era slujba aducatoare de moarte. Ea a ucis 3000de oameni. De aceea apostolul Pavel o si numeste slujba aducatoare de moarte si slujba aducatoare de osanda (2Corinteni3:7-9). Pe de alta parte, Duhul aducea viata. 3000 de oameni au fost mantuiti.

Atunci cand intri sub lege, incercand sa tii poruncile lui Dumnezeu, pentru a fi binecuvantat, te va duca la moarte. Va fi moarte in casnicia ta, lucrare, sanatate, cariera... in viata ta. Dar atunci cand contezi pe Duhul harului, te va duce la viata. Vei vedea biruinta si miracole (Galateni3:5) si manifestarea roadelor Duhului.

Deci, daca vrei sa fii binecuvantat, asigura-te ca te afli pe muntele care trebuie. Caci vezi tu, legea a fost data pe muntele Sinai iar Duhul pe muntele Sion. De aceea Biblia spune ca „(Evrei 12:18) Voi nu v-aţi apropiat de un munte care se putea atinge şi care era cuprins de foc, nici de negură, nici de întuneric, nici de furtună.... (Evrei 12:22) Ci v-aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor” Domnul te-a binecuvantat din Sion, nu din Sinai (Psalmul128:5).

Dragilor, prin har ati fost mantuiti, prin credinta (Efeseni2:8). Acum continua prin Duhul harului, stai pe muntele care trebuie si El va continua sa-ti trimita miracole in viata ta!

Niciun comentariu: