joi, 14 mai 2009

Intai crede si apoi vei vedea

Meditatii zilnice 14.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Mat 8:13 Apoi a zis sutaşului: „Du-te, şi facă-ţi-se după credinţa ta.” Şi robul lui s'a tămăduit chiar în ceasul acela.

Unii spun „cum pot sa cred atunci cand nu vad? Daca pot sa vad sau sa simt ceva, s-ar putea sa cred ca ceva se intampla”

Femeia cu scurgerea de sange, care a venit la Isus, probabil a simtit la fel. Timp de 12 ani ea a mers de la doctor la doctor, a incercat orice tratament. Dar nu numai ca era si mai bolnava, ci si-a pierdut si toata averea cu doctorii si tratamentele.

Si atunci s-a intamplat ceva cu ea cand a auzit de Isus (Marcu5:27). Ea a inceput sa creada fiindca a spus „daca as putea sa ma ating de poala hainei Sale, ma voi vindeca” (Marcu5:28). Actionand prin credinta, si-a croit drum pana la Isus si I-a atins vesmantul. Imediat scurgerea s-a oprit si ea a simtit in trupul ei ca a fost vindecata de boala ei. Isus, adevaratul ei vindecator, a declarat-o vindecata.

Prietene, Dumnezeu vrea ca tu sa stii ca atunci cand crezi, vei vedea. Si vei primi lucrul pentru care te increzi in El.

Cand una dintre membrele bisericii si-a pierdut portmoneul la piscina, ea s-a rugat impreuna cu sotul ei declarandu-si crednta ca Dumnezeu le va restaura pierderea. O zi mai tarziu, ea si-a gasit portmoneul in masina, la picioarele ei. Ea pur si simplu a crezut ca Dumnezeu ii va restaura pierderea si a vazut acest lucru intamplandu-se.

In alt caz, o doamna care avea cancer de piele, purta totdeauna maneci lungi pentru a-si ascunde boala. In timpul unei tabere a bisericii a mers inainte pentru rugaciune, crezand pentru vindecarea sa. Dupa ce unul dintre pastorii nostri, pastor Henri, s-a rugat pentru ea, cand a mers la ea in camera, si-a ridicat manecile si a vazut ca ranile disparusera. Mai tarzui, doctorul ei a confirmat ca ea a fost vindecata de cancerul de piele pe care il avea. Ea s-a increzut in Dumnezeu pentru vindecare si a vazut-o.

Lumea spune „daca nu vad sau simt, nu cred”. Dar Dumnezeu spune „daca nu crezi, nu vei simti si pana nu crezi nu poti sa vezi!”

Niciun comentariu: