joi, 7 mai 2009

Cum ne ajuta Duhul Sfant

Meditatii zilnice 07.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Rom 8:26 Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite.

Duhul Sfant nu se afla in noi pentru a ne descoperi greselile sau sa strige la noi cand gresim. Cuvantul Lui Dumnezeu ne spune ca El se afla inauntrul nostru pentru a ne ajuta in slabiciunea noastra. In zonele in care noi suntem fara putere, El este acolo sa ne ajute. Atunci cand noi nu stim cum sau ce sa ne rugam, „însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite.”

Acum, nu citi versetul spunand „nu stiu pentru ce ar trebui sa ma rog si din moment ce Duhul face mijlocirea pentru mine, ar trebui sa las in seama Lui rugaciunea”

Daca Duhul Sfant, fara participarea noastra, face mijlocire pentru noi, atunci fiecare crestin ar trai o viata victorioasa in mod automat. Dar noi stim ca sunt multi crestini care nu par a umbla in plinatatea binecuvantarilor Lui Dumnezeu. Deci, este clar ca Romani 8:26 nu spune acest lucru. Dar ce spune atunci?

In prima parte a versetului, cuvantul „ajuta” este sunantilambanomai in originalul grecesc. Asta inseamna „a lua parte impreuna importriva”. „Impreuna” inseamna ca participarea noastra este obligatorie. Cu alte cuvinte, Duhul Sfant ia parte impreuna cu noi impotriva oricarei probleme.

Deci daca tu doar stai si nu iei atitudine impotriva problemei, Duhul Sfant nu are in ce sa ti se alature. Daca tu nu te rogi, El nu are ce sa se roage. Daca tu taci, chiar daca El ar vrea sa se roage pentru tine, nu poate. Dar atunci cand dai drumul rugaciunii in limbi, practic ii permiti Duhului Sfant sa se roage pentru tine. Iar El va lua atitudine impreuna cu tine impotriva problemei si se va ruga rugaciunea perfecta prin tine fiindca „El mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu.”(Romani8:27).

Si tu poti avea certitudinea ca orice vei cere, conform voii Lui Dumnezeu, El va auzi. Si daca stii ca te aude indiferent ce ceri, stii ca ai si primit ceea ce I-ai cerut! (1Ioan15:14-15)

Niciun comentariu: