vineri, 8 mai 2009

Isus este jertfa ta de bun miros lui Dumnezeu

Meditatii zilnice 08.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Levitic 1:12–13 Si el sa il taie in bucati si preotul sa le puna impreuna cu capul si cu grasimea lui pe lemnele din focul de pe altar dar sa spele cu apa maruntaiele si picioarele. Si preotul sa le aduca pe toate si sa le arda pe altar; aceasta este o ardere de tot, o jertfa mistuita de foc, de un miros placut Domnului.

In Vechiul Testament, cand se omoara o jertfa mistuita de foc, capul ii este servit, grasimea este indepartata si maruntaiele si picioarele sunt spalate. Apoi, totul este pus pe altar si ars, si acea jertfa este de un miros placut Domnului. Toate acesea vorbesc despre moartea lui Isus, care s-a dat 'pe Sine insusi pentru noi, ca dar si ca jertfa de bun miros lui Dumnezeu'. (Efeseni 5:2)

Capul animalului de jertfa ne vorbeste despre mintea lui Cristos oferita ca o acoperitoare pentru mintile noastre. Asta inseamna ca desi mintile noastre sunt deseori pline de necredinta, ingrijorari, murdarie si rationament uman, Dumnezeu ne trateaza ca si cum am avea mintea lui Cristos, fara ganduri rele si neplacute, aducandu-I placere ca un miros placut.

Grasimea animalului vorbeste de bogatiile in Cristos, ce are El mai bun, pentru Dumnezeu grasimea e egal cu ce e mai bun (Geneza 45:18). Deci grasimea animalului de jertfa vorbeste de Isus care ne da bogatii, ce are El mai bun, ca sa ne acopere. Deci Dumnezeu nu ne vede ducand lipsa ci in bogatiile si excelenta lui Isus, urca la El cu un miros placut.

Maruntaiele vorbesc de ce este in interiorul inimii lui Isus –motivatiile Lui, emotiile, afectiunile si dorintele Lui. Noi deseori ne simtim plini de frica, avand indoieli, fiind nerabdatori, stresati ba chiar si nervosi. Dar Dumnezeu vede doar sentimentele si dorintele lui Isus care sunt pure, frumoase si acceptate de El – de un miros placut.

Picioarele lui Isus se refera la un mers perfect – puterea Lui de a servi si asculta de Tatal – pusa in seama mersului nostru plin de slabiciuni si greseli. Si faptul ca picioarele sunt spalate arata ca pana si mersul nostru schiopatat este curatat.

Dragul meu, Dumnezeu nu vede mintea ta prosteasca, natura slaba, sentimentele inadecvate sau mersul plin de greseli. Dimpotriva, El te vede in perfectiunea Fiului Sau, care s-a dat pe Sine pentru tine ca o jertfa de bun miros lui Dumnezeu.

Niciun comentariu: