duminică, 17 mai 2009

Multumind, te afli in pozitia de a primi binecuvantari si mai mari

Meditatii zilnice 17.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Luca 17:15 Si cand unul dintre ei a vazut ca a fost vindecat, s-a intors si a glorificat pe Dumnezeu cu glas tare

Persoanele care au o inima multumitoare il lauda intotdeauna pe Dumnezeu. Deseori ii auzi spunand: 'Domnul este bun!' ei stiu ca Dumnezeu este motivul pentru fiecare binecuvantare pe care o au.

Dar mai sunt si aceia care se uita la Dumnezeu pentru binecuvantari, si cand sunt binecuvantati, merg mai departe pe drumul lor. Inimile lor sunt prinse de binecuvantari in loc sa fie pline de Cel care i-a binecuvantat.

Isus s-a intalnit cu cele doua tipuri de oameni cand a mers intr-un sat. Zece leprosi au strigat 'Isus, Invatatorule, ai mila de noi!' (Luca 17:13). Cand strigi catre Isus pentru mila, El te aude intotdeauna. Intr-o alta ocazie, cand doi orbi au strigat catre El 'Fiul lui David, ai mila de noi!' El si-a facut timp sa le dea minunea de care aveau nevoie. (Matei 9:27-30)

Deci acesti zece leprosi au cerut mila de la Isus. El s-a oprit, s-a uitat la ei si a spus 'Mergeti si aratati-va preotilor.' Si 'pe cand mergeau, ei au fost vindecati.' (Luca 17:14)

Dar doar unul s-a intors si a cazut la picioarele lui Isus multumindu-I. (Luca 17:15-16). Ai observat cuvintele triste ale lui Isus 'Oare nu zece au fost curatati? Dar cei noua unde sunt?' (Luca 17:17)

Ceilalti noua au stiu ca Isus a fost Cel care i-a curatat. Totusi, ei nu s-au deranjat sa se intoarca sa ii multumeasca. Oare se poate ca acest incident se afla in biblie pentru ca Dumnezeu vrea sa stim ca nu multi oameni ii multumesc dupa ce isi primesc binecuvantarea? Dar fa sa se spuna despre tine ca atunci cand esti binecuvantat, iti aduci aminte sa il lauzi pe Dumnezeu si sa recunosti ca Isus este sursa fiecarei binecuvantari din viata ta.

Stii ca atunci cand barbatul s-a intors sa ii multumeasca lui Isus, el a primit o binecuvantare in plus? Isus i-a spus 'Scoala-te si du-te, credinta ta te-a mantuit (intregit).' (Luca 17:19). Nu doar ca a fost vindecat de lepra, dar si-a primit si degetele pierdute inapoi!

Cand inima ta este multumitoare catre Dumnezeu, te pui in pozitia de a primi binecuvantari si mai mari!

Niciun comentariu: