miercuri, 13 mai 2009

Priveste la crinii de pe camp

Meditatii zilnice 13.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore


Mat 6:28 Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe cîmp: ei nici nu torc, nici nu ţes;
Mat 6:29 totuş vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s'a îmbrăcat ca unul din ei.

Poti gandi ca trebuie sa muncesti din greu ca sa-ti asiguri cele de trebuinta pentru tine si ca sa razbesti in viata. Dar Dumnezeu vrea ca tu sa privesti la crinii de pe camp – ei nu fac nimic. Ei nu trudesc, nu transpira si nu se lupta. Totusi, ei cresc si sunt imbracati de Dumnezeu in timp ce ei se odihnesc si stau la soarele dragostei Lui Dumnezeu. Si atunci cand Dumnezeu ii imbraca, ei arata mult mai glorios decat regele Solomon, cel mai bogat rege care a trait vreodata.

Asemeni crinilor de pe camp, Dumnezeu vrea ca tu sa-L lasi sa aiba grija de grijile tale materiale, in loc ca tu sa te trudesti pentru ele. Atunci cand cedezi si Il lasi pe El, Il vei vedea binecuvantandu-te supranatural, abundent si generos.

Asa s-a intamplat cu un membru al bisericii noase, care cauta o slujba. Initial a primit doar doua telefoane pentru interviuri, dupa ce trimise 12 aplicatii. Refuzand sa se descurajeze, el a crezut ca Dumnezeu vrea sa-l binecuvanteze nu numai cu o slujba ci si cu o pozitie si influenta.

Dumnezeu a fost credincios, iar acest membru al bisericii, curand, a devenit managerul de afaceri al unei firme de mecanica, cu toate ca nu avea nici o pregatire in acel domeniu. I s-a oferit un salariu foarte atragator si in timpul primei saptamani la lucru, a fost introdus deja in doua proiecte. Stia ca este interventia Lui Dumnezeu fiindca era destul de dificil doar a realiza contactul cu alti mannageri pentru a discuta proiecte, dar sa si fie introdus in ele. Nu dupa mult timp i s-a oferit pozitia de a conduce intreaga retea din Singapore impreuna cu inca un mannager de afaceri si avea doar 25 de ani.

Prietene, Dumnezeu poate face pentru tine ceea ce a facut acestei persoane. Doar crede ca daca Dumnezeu imbraca crinii campului si iarba, care azi e si maine nu mai este, cu cat mai mult te va imbraca pe tine, eternul si pretiosul Sau copil, cu frumusete si bogatie! Tot ceea ce cere este sa renunti la lupta ta si sa-L lasi pe El sa preia controlul!

Niciun comentariu: