marți, 12 mai 2009

Isus a platit cu dobanda, datoria noastra!

Meditatii zilnice 12.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Heb 10:12 El, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S'a aşezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu.

Stiai ca odata tu si eu am avut o datorie mare la Dumnezeu? Nu era vorba de bani ci era o datorie pentru pacat. Aveam la Dumnezeu o datorie pentru pacat pe care nu o puteam plati. Dar Dumnezeu ne-a iubit atat de mult incat a venit cu un plan ca sa plateasca datoria – L-a dat pe Fiul Sau sa moara pe cruce pentru pacatele noastre. Isus era fara pacat. Asa ca atunci cand a mers la cruce ca pedeapsa pentru pacatele noastre, El a platit pentru noi o datorie pe care nu o avea.

Prietene, realitatea este ca datoria noastra pentru pacat a fost platita cu varf si indesat. De fapt, Isus a platit-o. Jertfa Lui Isus a depasit valoarea datoriei fiindca nu a fost numai un om bun, apreciat pentru calitatile Sale sfinte si bunul caracter, care a murit pentru noi. A fost Fiul Dumnezeului Celui Viu, Creatorul universului, Omul perfect, care a murit pentru noi.

Fiindca Isus este Dumnezeu, sacrificiul Sau este mai mare decat al tuturor oamenilor buni din toate timpurile pusi la un loc. Sacrificiul Sau este valabil pentru toti cei care au trait in trecut, traiesc azi si acei care vor trai in viitor. Si singur, sacrificiul Sau, pentru totdeauna, a luat toate pacatele noastre.

Jertfa Lui Isus a fost de asemenea o plata mai mare decat trebuia fiindca sangele Lui este pe departe mult mai valoros pentru Dumnezeu decat sangele boilor si caprelor folosit in trecut ca jertfa pentru a acoperi pacatele israelitilor. Sangele Lui este sangele Lui Dumnezeu Insusi, nu al animalelor. Fiindca sangele Sau este vesnic, sangele Lui ne curata pentru totdeauna, astfel ca noi avem iertare vesnica.

Prietene, data viitoare cand mintea ta e ocupata cu ceva ce ai gresit, aminteste-ti ca Isus jertfa ta pentru pacate, nu a platit doar 100% pentru pacatul tau, ci a platit in plus. Astfel, tu poti sa te odihnesti intr-adevar, complet, in prezenta Lui Dumnezeu, stiind ca El este complet satisfacut si total in odihna in ceea ce te priveste. El nu va mai gasi nici un pacat pe care tu l-ai comis si pe care sangele Lui Isus sa nu fi reusit sa-l acopere.

Prietene, Dumnezeu poate pe drept sa ne dea binecuvantarile Sale iar tu poti astepta sa le primesti fiindca Isus a platit cu varf si indesat, datoria ta.

Niciun comentariu: