luni, 11 mai 2009

Dumnezeu Isi gaseste placerea in tine, preaiubitul Sau

Meditatii zilnice 11.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Eph 1:5-6”...ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale, spre lauda slavei harului Său, pe care ni l-a dat în Prea Iubitul Lui.”

Studiile ne-au demonstrat ca in inima fiecarui copil este un strigat dupa aprobarea tatalui sau. Ceva se intampla cand un tata spune baiatului sau „tati e asa de mandru de tine!” sau cand un tata spune fetitei lui „tu vei fi totdeauna favorita lui taticu!”.

Poti surprinde un astfel de moment special similar, cand Dumnezeu Tatal Isi manifesta aprobarea fata de Fiul Sau „acesta este Fiul Meu Preaiubit in care Eu Imi gasesc placerea!” (Matei3:17). Biblia ne arata ca lucrarea Lui Isus incepe cu aprobarea Tatalui, chiar inainte de a fi facut vre-o minune.

Acum, ai putea crede ca Dumnezeu, in mod natural ar spune asta despre Isus dar nu si despre noi. Prietene, adevarul este ca Isus a venit pentru noi si ca si noi. El a murit pentru noi si ca si noi. El a primit aprobarea Tatalui pentru noi si ca si noi. El a venit ca si reprezentant al nostru si daca asta nu este de ajuns, Dumnezeu ne spune in Cuvantul Sau ca noi suntem acceptati in Preaiubitul Sau.

De ce Dumnezeu a specificat „in Preaiubitul Sau” si nu a spus simplu „in Isus Cristos”? Cred ca vrea sa ne reaminteasca ce s-a intamplat la raul Iordan, unde a spus „acesta este Fiul Meu Preaiubit in care Eu Imi gasesc placerea!” (Matei3:17). Dumnezeu vrea ca noi sa stim ca suntem preaiubitii Lui si ca El isi gaseste placerea in noi.

Dumnezeu ne vede ca preaiubiti ai Lui fiindca am fost infiati/acceptati prin Preaiubitul Sau. El vrea ca noi sa ne trezim in fiecare dimineata stiind ca suntem preaiubitii Lui, iubiti neconditionat si complet acceptati.

Cu cat stim mai mult cat suntem de iubiti si pretuiti de Dumnezeu, cu atat mai mult putem astepta lucruri bune sa se intample in viata noastra. Putem astepta sa fim sanatosi si intregi. Atunci cand ne dam seama ca suntem obiectul dragostei Lui Dumnezeu, in loc sa fim usor de inspaimantat sau de amenintat, de orice si oricine, devenim increzatori ca vom castiga fiecare batalie in viata.

Astfel vrea Tatal tau ceresc sa traiesti, asa ca traieste viata increzataor ca esti preaiubitul Lui Dumnezeu!

Niciun comentariu: