vineri, 15 mai 2009

Zdrobit ca tu sa fii intregit

Meditatii zilnice 15.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Isa 53:5 ... şi prin rănile Lui sîntem tămăduiţi.

In timpurile biblice, dupa legea romana, un criminal era biciuit si apoi eliberat, pentru o crima nu prea mare sau crucificat pe loc daca era gasit vinovat de o crima mai mare. Insa Isus a patimit amandoua, biciuit si crucificat. Pilat din Pont a sperat ca dupa biciuire si dupa prezentarea trupului Sau insangerat, multimii, ei vor fi satisfacuti si dornici sa-l lase sa plece. Dar poporul nu a fost satisfacut si a cerut crucificarea.

Sa nu crezi nici pentru un moment ca poporul ar fi avut puterea de a decide o astfel de suferinta pentru Isus. Era planul Lui Dumnezeu si biciuirea a fost necesara pentru ca numai prin ranile Lui noi am fost tamaduiti.

Biciul roman folosit in astfel de cazuri era un bici facut din fasii de piele pe care erau aplicate bucati de sticla si la capete carlige de fier. Dintr-o singura lovitura instrumentul se infasura in jurul trulului Lui Isus, iar cioburile de sticla taiau adanc in carne. Iar cand biciul era tras inapoi, carligul sfasia si smulgea carnea expunand muschi si oase. Intradevar psalmistul spune „Psa 22:16 Căci nişte cîni mă înconjoară, o ceată de nelegiuiţi dau tîrcoale împrejurul meu, mi-au străpuns mînile şi picioarele:
Psa 22:17 toate oasele aş putea să mi le număr. Ei, însă, pîndesc şi mă privesc” si „Psa 129:3 plugarii au arat pe spinarea mea, au tras brazde lungi pe ea.”

Cu toate ca 39 a fost numarul maxim de lovituri pe care cineva il putea primi, dupa legea iudaica, cred ca Isus a primit mai multe fiindca romanii, care nu indrageau legea iudaica, erau dornici sa continue.

In orice caz, spatele Lui a fost redus la o masa de carne mutilata si sangeranda. In acea zi, sangele Lui Isus a curs liber din trupul Sau, pentru eliberarea ta de sub orice fel de boala, si problema fizica. Dumnezeu a ingaduit fiecare din acele lovituri sa cada pe trupul Fiului Sau, pentru ca trupul tau sa nu mai fie biciuit cu boli.

Prietene, daca esti bolnav, sau suferi de vre-o problema fizica, sa stii ca Isus a luat biciuirea ca plata deplina pentru ca tu sa fi eliberat de acea problema. El a suferit acele lovituri ca tu azi sa nu mai suferi nici o boala, nici o slabiciune. Prin ranile Lui ai fost vindecat!

Niciun comentariu: